Coronavirus, circa 30 de medicamente testate de ruși în China

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Autoritățile medicale ruse au testat luni, 27 ianuarie, circa 30 de medicamente în clinicile din China în speranța găsirii unui tratament împotriva noului coronavirus.

Coronavirus, teste, Rusia. Autorităţile medicale ruse au anunţat luni testarea a aproximativ 30 de medicamente în clinicile chineze împotriva noului coronavirus care provoacă pneumonia din Wuhan şi care s-a soldat deja cu cel puţin 80 de morţi şi 2.744 de cazuri diagnosticate în această ţara asiatică, relatează EFE. "Cunoaştem circa 30 de medicamente, inclusiv zece utilizate pentru a trata HIV (Virusul Imunodeficienţei Umane) care sunt testate în prezent în clinicile din China", a precizat Anna Popova, responsabila Serviciului Federal de Supraveghere a Protecţiei Drepturilor Consumatorului şi Bunăstarea Umană, Rospotrebnadzor, potrivit Agerpres.

Ghenadi Onişcenko, epidemiologul şi prim-vicepreşedintele Comitetului pentru ştiinţă şi educaţie al Dumei de Stat, a declarat postului de radio Ekho Moskvy că printre medicamentele care sunt testate pentru a determina posibila lor eficienţă împotriva coronavirusului se află antiretroviralele Indinavir şi Saquinavir, utilizate în tratamentul HIV.

Potrivit expertului, "toate aceste medicamente funcţionează (...) împotriva coronavirusului" din China. În opinia sa, virusul 2019-nCoV este de fapt "o combinaţie a două coronavirusuri: unul de la un liliac şi celălalt de la un şarpe", a declarat Onişcenko agenţiei Interfax.

China a început să dezvolte un vaccin împotriva pneumoniei din Wuhan, la fel şi Rusia, care a identificat peste 100 de cazuri suspecte, însă niciunul confirmat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel