Coronavirus, FAKE NEWS: românii din mai multe orașe, speriați cu dezinfecția din elicopter

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Elicopter noaptea
Elicopter noaptea

Un nou fake news îi alarmează pe români. O știre conform căreia „se va stropi cu ceva de sus” și îi îndeamnă să țină geamurile închise a început să circule pe internet.

Un mesaj a început să circule pe internet, arătând că „se va stropi cu ceva de sus” și îndeamnă populația să închidă geamurile după ora 23.00. Cel puțin în trei județe au fost semnalate până acum astfel de mesaje și lumea le transmite mai departe, panicată.

Autoritățile infirmă orice activitate de acest gen și spun că este un fake news.

„Infirmăm desfășurarea sau efectuarea unor asemenea activități la nivelul județului Maramureș de către autorități sau societăți autorizate în acest sens”, a precizat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș. Aceste activități, mai spune el, se pregătesc temeinic și sunt anunțate din timp și necesită mai multe aprobări și personal specializat, inclusiv în turnul de control de la aeroport.

Si autorităile din Slatina au infirmat știrea, potrivit agerpres.ro. "Vă semnalăm o informaţie falsă, distribuită pe reţeaua WhatsApp: Un avertisment cu privire la o aşa-zisă misiune a Forţelor Aeriene Române, prin care elicoptere militare ar urma să pulverizeze deasupra Municipiului Slatina substanţe dezinfectante. Autorul acestei dezinformări cere populaţiei să nu deschidă uşile şi ferestrele începând cu ora 23,00. Această informaţie este în totalitate falsă!", se arată într-un comunicat al Primăriei Slatina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel