Coronavirus, informații de ultimă oră din SUA, Cuba și Elveția

Adisa Codruț |
Data publicării:
Online
Online

Un colaborator al vicepreședintelui SUA a fost infectat cu COVID-19. Cuba închide frontierele pentru nerezidenți. Elveţia interzice grupurile de peste 5 persoane.

Coronavirus, SUA. Cuba își închide frontierele timp de o lună, Elveția înăsprește măsurile ca să prevină noul coronavirus.

Coronavirus. SUA

Un colaborator al vicepreşedintelui Statelor Unite Mike Pence a fost testat pozitiv la coronavirus, a anunțat vineri, 21 martie, o purtătoare de cuvânt. Aceasta a mai specificat că nici vicepreședintele, nici Donald Trump nu s-au aflat în "contact apropiat" cu persoana respectivă.

Coronavirus. Cuba

Statul cubanez a anunţat vineri că închide frontierele pentru nerezidenţi, timp de o lună, din cauza pandemiei de coronavirus. 21 de cazuri, dintre care un deces, al unui turist italian, şi 716 cazuri suspecte au fost raportate în Cuba.
Măsura va intra în vigoare marţi pentru o perioadă de 30 de zile.

Coronavirus. Statul indian Tamil Nadu

Tamil Nadu, situat în sudul Indiei, a luat vineri decizia excepţională de a închide frontierele sale interne cu celelalte state indiene vecine de teama pandemiei de COVID-19. Astfel au fost închise frontierele cu Kerala, Karnataka şi Andhra Pradesh, care au înregistrat un număr crescând de cazuri de contaminare cu noul coronavirus (peste 40 de cazuri până în prezent pentru cele trei), potrivit Agerpres. Această măsură va fi aplicată cel puţin până la 31 martie.

Responsabili indieni susțin că e pentru prima dată în istoria recentă a Indiei când un stat al federaţiei adoptă o astfel de măsură, în timp ce la nivel naţional India şi-a închis deja frontierele terestre şi a interzis aterizarea zborurilor internaţionale pe teritoriul său pentru o săptămână începând de duminică.

Coronavirus. Elveția

Elveţia şi-a înăsprit vineri măsurile în faţa noului coronavirus, interzicând grupurile formate din mai mult de cinci persoane, însă a respins plasarea în carantină, conform sursei citate. Guvernul a deblocat suplimentar 32 de miliarde de franci elveţieni (30,4 miliarde de euro) pentru a sprijini economia. Un total de 10 miliarde de franci elveţieni fusese anunţat deja săptămâna trecută.
Statul elvețian a ordonat închiderea şcolilor, cafenelelor, restaurantelor şi a tuturor magazinelor cu excepţia celor alimentare, de sănătate şi de primă necessitate. A interzis manifestaţiile publice şi private, a interzis vineri adunările, inclusiv cele "spontane", cu mai mult de cinci persoane. Grupurile alcătuite din mai mult de cinci persoane se expun unei amenzi de 100 de franci elveţieni (95 de euro) pe persoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel