Coronavirus, Italia si Iran - răspândire alarmantă! Posibil vaccin creat în Australia

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus,
Coronavirus,

Se înmulțesc cazurile de îmbolnăviri cu noul coronavirus în Iran și Italia. 

Coronavirus, Italia. Autoritățile iraniene au anunțat sâmbătă, 22 februarie, al cincilea deces cauzat de virusul COVID 19. Agențiile internaționale de presă precizează că sunt confirmate până în prezent 28 de cazuri și 5 decese în Iran, iar oamenii sunt tratați pentru virus în cel puțin patru orașe - capitala Teheran, Qom (o destinație religioasă pentru musulmani), Arak și Rasht. Și la alegerile parlamentare, alegătorii iranieni au mers vineri, 21 februarie, la vot purtând măști. State din zonă precum Arabia Saudită a anunțat că cetățenii și rezidenții regatului nu au voie să călătorească în Iran în urma răspândirii virusului acolo.

Situația din Italia

Numeroase orașe din nordul Italiei, inclusiv Milano, au fost blocate sâmbătă, după ce doi italieni au murit din pricina noului coronavirus și numărul îmbolnăvirilor crește. Situația alarmantă a determinat autoritățile din orașele din Lombardia și Veneto să închidă școlile, întreprinderile și restaurantele, dar și să anuleze evenimente sportive. Sute de persoane care au intrat în contact cu mai mult de 25 de persoane confirmate infectate în Italia au fost izolate în așteptarea rezultatelor testelor.

Un posibil vaccin din Australia

Experți de la Universitatea din Queensland, Australia, fac progrese în crearea unui vaccin pentru coronavirusul COVID 19. Prima formă a vacinului este gata și, susțin cercetătorii, va fi testată în curând. ”Am reunit un grup din unele dintre cele mai importante instituții academice din Australia, cu scopul de a reduce timpul necesar pentru dezvoltarea vaccinului de la mai mulți ani la câteva săptămâni”, au declarat cercetătorii australieni, potrivit dailymail.co.uk. În acest stat trăiesc zeci de australieni diagnosticați cu COVID 19. Alți 47 au dobândit boala pe vasul de croazieră Diamond Princess.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel