CORONAVIRUS. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Ce se va întâmpla la vară. Relaxarea restricțiilor se va face treptat

Dana Lascu |
Data publicării:
Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dat asigurări că la vară răspândirea noului coronavirus nu se va mai face în ritmul și după modelul de acum. El spune că până atunci, relaxarea restricțiilor se va face treptat. 

Temperaturile ridicate din vară nu sunt propice răspândirii comunitare, a epxlicat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„La vară, va fi mai bine pentru că nu vom mai avea o transmitere comunitară accentuată. Temperaturile calde nu vor mai lăsa să fie atât de accentuate acele transmiteri pe suprafețe sau existența în atmosferă a acelor aerosoli. Dar nu trebuie să mizăm pe acest lucru. Transmiterea aerogenă rămâne o transmitere importantă, iar la vară va rămâne o muncă titanică a Direcțiilor de sănătate publică pentru identificare, testare, diagnosticare și izolare a cazurilor cu coronavirus", a zis Nelu Tătaru la B1 TV.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre relaxarea restricțiilor, inclusiv despre cum vor fi menținute acestea după ridicarea stării de urgență, de la 15 mai.

„Relaxarea se va produce în aceste condiții doar limitat și în anumite regiuni. Trebuie să ne gândim că atunci când iei niște restricții, le iei acolo unde se poate. (...) Nu vom lua restricțiile în zonele unde avem în acest moment focare în desfășurare, dar o limitare a unei părți din aceste restricții se va produce. Totul depinde de noi și de populația civilă în următoarea perioadă. (...) Gândiți-vă că orice restricție se ridică cu anumite precauții și pe o anumită perioadă. La o anumită perioadă se va face o evaluare. După această perioadă, dăm drumul și ridicăm anumite restricții sau reimpunem anumite restricții. Există o evaluare permanentă pe care o vom avea. (...) Cadrul legal se referă la existența unei stări de risc epidemic ridicat, care poate fi activată prin ordin al ministrului Sănătății, existența Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, ordin de comandant. Există cadrul legislativ", a arătat Nelu Tătaru, conform sursei citate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel