Coronavirus: noua mutație britanică, identificată în Chile

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Noua tulpină a virusului a fost identificată în Chile, la o persoană care s-a întors dintr-o călătorie în mai multe țări europene.

Noua tulpină britanică a fost identificată la o persoană din Chile, care 21 decembrie s-a întors dintr-o călătorie la Madrid, după ce a mai vizitat Dubai şi Londra, a precizat subsecretarul din Ministrul Sănătăţii, Paula Daza. Este primul caz de contaminare cu tulpina britanică din Chile.

La sosirea în ţara sud-americană, ea a prezentat simptome ale noului coronavirus, iar testul PCR realizat la aeroport a confirmat prezența noii tulpini. În acest context, autorităţile sanitare chiliene au anunţat marţi introducerea carantinei obligatorii de 10 zile cu începere de la 31 decembrie pentru toţi pasagerii care ajung în ţară.

Chile şi-a redeschis frontierele la jumătatea lui noiembrie după o închidere de peste opt luni. La 20 decembrie, Santiago de Chile anunţase deja suspendarea zborurilor dinspre Regatul Unit.
Noua tulpină a coronavirusului este considerată mai contagioasă de autorităţile britanice care au lansat un semnal de alarmă săptămâna trecută. Între timp, mutaţia a fost detectată în mai multe ţări, ca Portugalia, Franţa sau chiar Iordania şi Coreea de Sud. În Germania, autorităţile sanitare au raportat marţi că noua tulpină de coronavirus detectată în Marea Britanie era prezentă încă din luna noiembrie în nordul ţării.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel