CORONAVIRUS, RECORD MONDIAL! Ziua cu cele mai multe cazuri noi

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Ieri a fost ziua cu cele mai multe cazuri noi de infecții cu coronavirus, în toată lumea. OMS a publicat țările cu cele mai multe cazuri de infecții.

Organizația Mondială a Sănătății a raportat ieri o creștere record a cazurilor de coronavirus, după ce aproape 260.000 de persoane au fost testate pozitiv pentru Covid-19 în 24 de ore.
Potrivit OMS, de când a început pandemia, aceasta este prima dată când numărul de noi infecții zilnice a depășit un sfert de milion.
Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în SUA, Brazilia, India și Africa de Sud. Cea mai mare creștere a noilor cazuri de coronavirus confirmate a fost raportată cu doar o zi mai devreme, potrivit The Sun.
Ieri, OMS a raportat 71.484 de cazuri noi în SUA, 45.403 în Brazilia, 34.884 în India și 13.373 în Africa de Sud.
Numărul total de cazuri confirmate de coronavirus a trecut 14 milioane sâmbătă, cu peste 600.000 de decese înregistrate în întreaga lume.

Au fost raportate infecții în mai mult de 210 țări și teritorii de la primele cazuri identificate în China, în decembrie 2019.
Numărul global de decese cauzate de coronavirus a crescut și ieri cu 7.360 - cea mai mare creștere zilnică începând cu 10 mai.
În SUA, numărul de decese cauzate de Covid-19 a depășit 140.000, deoarece cazurile au continuat să crească în 43 din 50 de state în ultimele două săptămâni, potrivit unui raport al Reuters.
Joi, numărul de cazuri de coronavirus în Brazilia a trecut de două milioane, deoarece infecțiile continuă să crească - fiind înregistrate 78.817 decese. India a devenit țara care a înregistrat peste un milion de cazuri noi de Covid-19 vineri, în spatele numai SUA și Brazilia.
Epidemiologii spun că India - care a înregistrat 1.078.757 de cazuri pozitive și 26.838 de decese, mai are luni de zile până când pandemia va atinge vârful.
Rusia a raportat astăzi 6.109 de cazuri noi și încă 95 de decese cauzate de coronavirus.
China continentală a raportat ieri 16 cazuri noi de coronavirus, până la 22 raportate cu o zi mai devreme, a declarat autoritatea națională de sănătate din China.
În Marea Britanie, 294.066 de persoane au fost pozitive pentru Covid-19 și au murit 45.273.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel