COVID-19, BILANȚ 30 decembrie: Aproape 1.500 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore

Angela Sabău |
Data publicării:
Pandemie, coronavirus       Photo by Gustavo Fring from Pexels
Pandemie, coronavirus Photo by Gustavo Fring from Pexels

Bilanțul COVID-19 din ultomele 24 de ore arată că au fost înregistrate aproape 1.500 de noi cazuri de infecție.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 30 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.497 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 37 de decese dintre care 1 anterior. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Numărul infecțiilor a crescut substanțial în cursula cestei săptămâni. 

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că circulația simultană a variantelor Delta și Omicron de coronavirus produc un „tsunami de cazuri”.

„Delta și Omicrom sunt în prezent niște amenințări gemene care împing cazurile spre numere record, ajungându-se la creșteri ale numărului de pacienți care necesită spitalizare și numărului de decese”, a declarat dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, drectorul general al OMS.

„Sunt foarte îngrijorat că (varianta) Omicron, care este foarte transmisibilă și se răspândește în același timp cu Delta, va conduce la un tsunami de cazuri”, a mai spus el, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Ajunul Anului Nou va marca împlinirea a 2 ani de când China a alertat OMS cu privire la 27 de cazuri de "pneumonie virală" de origine necunoscută în orașul Wuhan.

Peste 281 de milioane de persoane din întreaga lume au fost raportate de atunci ca infectate, iar peste 5 milioane au murit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel