COVID-19, CNCAV: o nouă serie de webinarii dedicate personalului medical pe tema vaccinării

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay
Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a organizat o nouă serie de sesiuni de informare tip webinar dedicate personalului medical, în cadrul dezbaterilor fiind abordate, printre altele, aspecte concrete privind implementarea Strategiei naționale de vaccinare contra noului coronavirus.

Conform unei informări CNCAV, transmisă pe platforma privind vaccinarea anti-COVID, la webinariile organizate luni pentru personalul medical s-a mai discutat despre importanța integrării profesioniștilor din sănătate, în efortul comun de vaccinare împotriva COVID-19, comunicarea medic-pacient în contextul campaniei de vaccinare, precum și aspecte științifice legate de vaccinare.

„Profesioniștii din domeniul sănătății reprezintă atât elementul central al campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, cât și un element cheie în activitățile de comunicare. Astfel, sesiunile de informare organizate de CNCAV și adresate personalului medical se concentrează pe buna gestionare a relației dintre medic și pacient, componentă definitorie în transmiterea corectă a informațiilor cu privire la procesul de vaccinare”, se arată în informare.

Reprezentnții CNCAV au arătat că între vorbitori s-au aflat președintele CNCAV, colonel dr. Valeriu Gheorghiță, Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății și vicepreședintele CNCAV, profesorul universitar Alina Bârgăoanu, expert European Digital Media Observatory, și Cătălin Țucureanu, cercetător la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino".

La webinarii au participat profesioniști din sănătate din cadrul următoarelor instituții și organizații: Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România; Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca; Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași; Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel