COVID-19. Dr Virgil Musta, despre pacienții asimptomatici: Este însă o complicație ce poate apărea

Adisa Codruț |
Data publicării:
 Dr. Virgil Musta
Dr. Virgil Musta

Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului Victor Babeș din Timișoara, a vorbit despre numărul mare de cazuri de COVID-19, asimptomatici, care, de multe ori rămân internați chiar și 40 de zile.

La Brașov sunt foarte multe cazuri de pacienți cu COVID-19 asimptomatici, rămân internați în spital o perioadă lungă, cu teste neconcludente, pentru că nu există proceduri prin care să meargă acasă, în autoizolare.

Potrivit medicului Virgil Musta, 1 din 5 pacienți infectați este asimptomatic.

"Am avut cazuri care au stat până la o lună în spital, pentru că nu s-au negativat. 20-30% din persoane sunt asimptomatice, 50% sunt forme ușoare și medii de boală și doar 20% sunt forme severe. Este o complicație care poate apărea, noi am atras atenția cu privire la acest mecanism patogenic, de coagulare la nivelul diferitelor organe", a declarat Virgil Musta la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel