COVID-19. Dubai lansează serviciul de testare la domiciliu

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Teste
Teste

Dubai a lansat un serviciu de testare mobilă pentru a efectua screeningul, gratuit, la domiciliu, pentru persoanele în vârstă și cele din grupele vulnerabile, după relaxarea măsurilor stricte de izolare.

Noile „Unități de laboratoare mobile" sunt ambulanțe dotate cu echipamente de sterilizare automată, scanere termice și cabine de depozitare sigure pentru probe, a declarat agenția de știri WAM, notează Webmd. 

Aceștia vor „juca un rol cheie în reducerea presiunii asupra spitalelor în mijlocul crizei COVID-19 și vor ajuta la protejarea oamenilor cu risc ridicat", a spus acesta.

Dubaiul și Emiratele Arabe Unite au decis joi să redeschidă mall-urile, cafenelele și restaurantele și să relaxeze restricțiile de blocare impuse luna trecută pentru a preveni răspândirea bolii.

Măsurile au fost programate pentru începutul zilei de vineri a lunii sfinte musulmane a Ramadanului.

Emiratele Arabe Unite au declarat mai mult de 9.000 de cazuri de COVID-19, cu 64 de decese.

Dubaiul a fost singurul emirat care a impus izolarea totală, în timp ce ceilalți șase membri ai federației au restricționat circulația doar noaptea.

Dubai a autorizat, de asemenea, transportul public, inclusiv metroul, să reia serviciile începând de duminică.

Cu toate acestea, rezidenții sunt obligați să poarte măști în orice moment, cei care încalcă regula urmând a fi amendați cu 1.000 de dirhami (272 dolari).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel