COVID-19, fumători: ce trebuie să nu se îmbolnăvească

Adisa Codruț |
Data publicării:
Fumatul ucide anual milioane de persoane
Fumatul ucide anual milioane de persoane

Mâini curate, asta a subliniat medicul Adrian Marinescu într-o discuție despre fumători, dorința de a fuma și protecția de COVID-19.

Fumătorii trebuie să aibă mare grijă când fumează la locul de muncă deoarece se pot contamina când își dau jos masca ca să savureze o țigară, apoi o pun la loc pe aceeași întrucât încă există o lipsă de măști medicale.

"Cel mai indicat este să avem răbdare până ajungem acasă, unde ne vom curăţa bine pe mâini şi atunci putem să mâncăm, să fumăm. Dacă vorbim de un interval scurt de câteva ore, de când ne punem masca şi până vrem să fumăm, este evident că nu vom avea atâtea măşti. În consecinţă, dacă suntem la serviciu, putem să ne scoatem masca şi să fumăm, dar trebuie să avem mâinile curate", subliniază medicul Adrian Marinescu, specialist în Boli Infecțioase Institutul Matei Balş din Bucureşti, la o emisiune Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel