COVID-19: peste 30 de cadre medicale din Brașov și Galați, în izolare la domiciliu

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ambulanță
Ambulanță

Angajații Substației Codlea a Serviciului de Ambulanță Brașov sunt izolați la domiciliu. Aceeași măsura s-a aplicat în cazul a 29 de cadre medicale din Galați.

COVID-19, Brașov, Galați. 4 asistenţi şi un ambulanţier sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov după ce 2 asistente au fost confirmate cu COVID-19. Restul angajaților Substaţiei Codlea a Serviciului de Ambulanţă sunt izolaţi la domiciliu. Managerul SAJ Brașov, David Levente, a declarant că două dintre asistentele de la Substaţia din Codlea s-au prezentat marţi dimineaţa, în timpul lor liber, la Spitalul de Boli Infecţioase. Una a reclamat simptome respiratorii, iar a doua, probleme similare. Ieri seara a venit rezultatul testelor: ambele sunt pozitive. 

La Spitalul Judeţean "Sf. Apostol Andrei" din Galați, 29 de cadre medicale se află în izolare la domiciliu, după ce au interacţionat cu o pacientă, internată iniţial pe secţia Medicală 1, dar care, ulterior s-a dovedit a fi infectată cu coronavirus. Este vorba de 6 medici de la diferite secţii - 3 internişti, 2 radiologi şi un neurolog, 15 asistenţi medicali din secţiile Medicină Internă şi Radiologie şi opt îngrijitoare, potrivti Agerpres.

Despre pacienta respectivă se știe că a fost adusă, în urgenţă, fără a prezenta vreun simptom sau vreun istoric de călătorie, motiv pentru care a fost tratată ca un pacient non-COVID 19, fiind internată la Secţia Medicală 1. Ulterior, după ce aceasta a început să prezinte simptome specifice, a fost testată COVID iar rezultatul a fost unul pozitiv. 
Un alt pacient din secţie a intrat în contact direct cu pacienta cu COVID și a fost testat, dar rezultatul nu este încă gata. În secția Medicală nr.1 nu se mai fac internări, iar cei 11 pacienţi, internaţi anterior, vor fi îngrijiţi până când starea lor de sănătate va fi una corespunzătoare externării. Conform sursei citate, conducerea spitalului judeţean a menţionat că nu poate aproba vreun transfer sau detaşare a cadrelor medicale către alte spitale din judeţ sau din ţară, din cauza faptului că 29 de cadre medicale sunt indisponibile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel