COVID-19, tinerii infectați, risc de AVC. Explicațiile medicilor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Accidentul vascular cerebral
Accidentul vascular cerebral


Noul coronavirus duce la accidente vasculare cerebrale la tineri de 30, 40 sau 50 de ani, au observat medicii americani. în mod normal, vârsta medie a pacienţilor care suferă un AVC în SUA este de 74 de ani.

Deşi, iniţial, s-a crezut că virusul atacă în principal plămânii, încep să se strângă dovezi că atacă fiecare sistem major al organismului, scrie Washington Post.

S-a observat deja că virusul duce la formarea cheagurilor de sânge, or acest lucru este una dintre cauzele AVC-urilor. Întreruperea bruscă a alimentării cu sânge a creierului poate fi provocată de probleme ale inimii, artere bolcate de colesterol sau abuz de subtsanţe interzise. Atacurile cerebrale mici trec de multe ori neobservate, nu duc la o afectare permanentă a creierului şi se rezolvă de la sine în 24 de ore. Cele mari însă pot avea efecte catastrofale.

Citește mai multe pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel