COVID-19: unde ne îmbolnăvim cel mai repede

Angela Sabău |
Data publicării:
Covid-19. Foto: Pixabay
Covid-19. Foto: Pixabay

Un expert în sănătate publică a explicat care sunt locurile în care suntem cel mai expuși riscului de a ne infecta cu noul coronavirus.

Nu mai e o noutate faptul că cel mai adesea, virusul care a dat peste cap întreaga omenire se ia cel mai ușor în locurile aglomerate. Comisarul de poliție medic dr. Ioana Sanda Stancel, reprezentanta Direcției Medicale a MAI, a explicat la TVR cum se întâmplă asta. „Unele dintre aceste locuri pentru populația generală sunt cele legate de transport, unde există o contagiune mare între persoane, cele legate de cumpărături și diverse locuri comerciale în care se face aglomerație și nu se respectă măsurile preventive, respectiv distanța fizică și măsurile de protecție prin măști. În același timp, ne așteptăm să vină sărbătorile, odată cu venirea sărbătorilor, tradițional se fac vizite, se fac întâlniri, se întâlnesc grupuri de oameni, fie în incinte închise, fie în turismul sezonier; dacă nu se respectă măsurile de protecție, chiar grupurile din mediul exterior, dar care sunt foarte aglutinate, foarte strânse, pot permite transmiterea virusului”, a explicat ea.
Pe de altă parte, ea mai arată că există persoane care, prin natura muncii pe care o practică, sunt mai expuse decât altele, infectării.
„Separat, există riscul de transmitere în mediu profesional pentru personalul medical, sau pentru personalul care este obligat prin exercitarea atribuțiilor de serviciu să intre în contact cu persoane al căror statut de infecțiozitate nu este cunoscut sau sunt chiar persoane pozitiv pentru SARS-CoV-2”, a spus ea, la TVR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel