Cozonacul, spulberat: Rahatul e semn de SĂRĂCIE, e comunist. Cozonacul n-ar trebui să aibă rahat! Detaliul care-ți arată cât de adevărat e cozonacul pe care-l cumperi

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Cozonacul - Foto: Freepick @grvstudio
Cozonacul - Foto: Freepick @grvstudio

Cozonacul a fost spulberat. Detaliul care-ți arată cât de adevărat este cozonacul pe care-l cumperi. Cât cozonac putem mânca de Paști.

"Am auzit un secret, mi-a împărtășit cineva un secret din industria alimentară, și anume că nu există cozonac fără nucă în comerț, că e la cofetărie, că e gata ambalat. De ce? Că de fapt a trecut și o nucă prin chestia aia maro care imită nucile, ci e pesmet, mult zahăr, puțină cacao și două nuci care au trecut prin zonă și le-au sfărâmat. Deci, practic, cozonacul care e o pâine mai dulce, primește un adaos dă calorie important din umplutura respectivă, care e zahăr curat", a spus jurnalistul Val Vâlcu, întrebându-l pe medicul Alin Popescu dacă să cumpărăm cozonac cu nucă sau fără nucă.

"Totuși, să recunoaștem că există și locuri de poți cumpăra, în afară de faptul că poți să faci acasă, poți cumpăra cozonaci adevărați, dar prețul este de 5, 6, 7 ori mai mare.

La un cozonac scump, la un cozonac de soi, se văd nucile, nuci. Dar vorbim de alte prețuri.

Câte ouă poți mânca pe ZI, pe săptămână și de Paști. Alin Popescu, dezvăluirea care te va surprinde: Nu mi se pare mult. Cârcotașii ar spune altceva

Marele paradox de Paști. Ce să NU mai mănânci niciodată. Alin Popescu: Asta blochează pe mulți. Eu nu înțeleg nebunia asta

Cum să vă feriți de toxiinfecțiile alimentare. Dorobăț: Ne dăm seama dacă un anumit produs alimentar este în regulă. Atenție la ouă, atenție la maioneză

Mai e altă chestie, un cozonac de soi, un cozonac bun, are și o altă textură, n-are textura aia de croissant. E o anumită firmă care are un anumit cozonac cu vanilie și legat la ochi, dacă-ți dau să guști croissant cu vanilia lor și cozonac, nu te prinzi care e croissant și care e cozonac.

Din punctul ăsta de vedere, cozonacul adevărat are o altă textură, e diferit de chec.

Deci croissantul e croissant, checul e chec, cozonacul e cozonac, pandișpanul e pandișpan și pasca e pască!

Eu am trăit cu bunica-mea făcând cozonaci și de multe ori se întâmpla la masa de Paști că am și chec și cozonac și pască erau făcute și gustam din fiecare, era o diferență fantastică, adică legat la ochi deosebeam. Mirosul era diferit.

Chit că poate câteodată sunt prea scumpi raportat la gramaj, și acum am două-trei locuri în București unde îmi place să merg pentru că îmi aduce aminte de cozonacul adevărat", a declarat Alin Popescu, medic primar de medicină sportivă, în exclusivitate pentru DC Medical.

Detaliul care-ți arată cât de adevărat este cozonacul pe care-l cumperi

 

"Și acolo dacă e rahat vezi bucățile de rahat multicolore. Eu nu sunt neapărat fan rahat, că și rahatul e o invenție spre comunist, o invenție de sărăcie. Cozonacul nu era cu rahat, cozonacul era cu nuci, era cu stafide, era cu alte lucruri.

Rahatul a fost apanajul comunismului în industria asta. Totul era cu rahat pentru că era ieftin, inclusiv în cozonaci.

Altfel, cozonacul n-ar trebui să aibă rahat, ar fi stafide, nuci", a mai spus medicul.

Cât cozonac putem mânca de Paști

 

"Cozonacul este undeva la 100g, felia, necesar și suficient pentru Paști, pe zi. E un aliment greu cozonacul dacă este bine, corect executat. Dacă este un croissant cu un pic de vanilie e la fel de greu ca și croissantul.

Un cozonac adevărat, eu am spus 100g, dar nici nu cred că poți mânca 100 de grame, pentru că ai senzația aia de prea plin", a conchis Alin Popescu.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel