Managerul SUUB, dezvăluiri despre focarul de coronavirus: „E alarmant numărul de cazuri”

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
SUUB - Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Foto: DC MEDICAL
SUUB - Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Foto: DC MEDICAL

Managerul SUUB, Cătălin Cârstoiu, a explicat situația de la Spitalul Universitar, unde 17 cadre medicale și 10 pacienți au COVID-19.

SUUB, Cătălin Cârstoiu, coronavirus. Managerul Spitalului Universitar, Cătălin Cârstoiu, a declarat, la un post TV, că ”e alarmant numărul de cazuri atât pacienți, cât și medici și asistente, care sunt incerți ca diagnostic”. Aceasta înseamnă că va trebui repetată testarea, iar aceasta durează 7-8 ore, dar validarea - 2 zile.

Declarația managerului SUUB la digi24:

”Eu conduc spitalul de 7 zile, de o săptămână. Noi am început în data de 22 martie un intens proces de testare. (...) Personalul medical a remarcat că sunt anumite suspiciuni la anumite cazuri care nu respectau întru totul definiția și am început să testăm acești pacienți. (...) Am încercat să vedem ce se întâmplă. (...) Încet, încet s-a conturat clar o linie de transmitere epidemiologică, iar, în măsura în care am avut rezultatele testelor, nouă ne-a fost clar că se întâmplă ceva. Și am început să facem o analiză împreună cu Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății și vom lua măsurile convenite astăzi în așa fel încât să încercăm să limităm această evoluție”.

Managerul a evitat să precizeze de pe care secții din cele 6 ale spitalului sunt cadrele medicale. A precizat că SUUB va avea de mâine ”o activitate restrânsă”, adică nu se vor mai face internări, iar pacienții vor fi tratați de personalul medical negativ sau asimptomatic.

Acesta a mai afirmat că sunt 18 persoane în izolare ”de la cazul care a apărut în data de 23 martie, cazul de la Nefrologie”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel