Cum pot reduce fructele și legumele riscul de cancer colorectal

Cancer
Cancer

Un studiu care a investigat inițial aspirina ca tratament preventiv pentru cancerul colorectal a descoperit un mecanism care ar putea explica modul în care fructele și legumele reduc riscul dezvoltării acestei boli.

 

La nivel mondial, peste 1 milion de oameni primesc un diagnostic de cancer colorectal în fiecare an. De asemenea, este a treia cea mai frecventă cauză de deces prin cancer în Statele Unite.

Factorii de risc pentru cancerul colorectal includ anumiți factori dietetici, cum ar fi o dietă bogată în carne roșie, precum carnea de vită, mielul sau carnea de porc și carnea procesată, cum ar fi cremvuștii. Alți factori de risc includ excesul de greutate și obezitatea.

Acum, cercetătorii au identificat potențialul unui metabolit flavonoid pentru a preveni cancerul colorectal. Acest compus apare în fructe și legume, cum ar fi mure, afine, struguri roșii, mere, ceapă roșie, broccoli, rodie, căpșuni, caise, varză roșie și coji de vinete mov, precum și ciocolată și ceai.

De la aspirină la fructe
Profesorul Jayarama Gunaje și echipa sa de la Universitatea de Stat din Dakota de Sud, Brookings au investigat inițial aspirina ca o modalitate de a preveni cancerul. În timpul investigației lor, au descoperit noi detalii despre flavonoide și cum ar putea preveni cancerul colorectal. Au publicat recent descoperirile lor în revista Cancers.

Studiile anterioare au identificat că flavonoidele, compușii naturali din fructe și legume, inhibă cancerul, dar nimeni nu știa ce le face eficiente.

"Laboratorul nostru a lucrat la mecanismul de prevenire a cancerului de către aspirină (acid acetilsalicilic), un medicament de uz casnic despre care a fost cunoscut că a scăzut aparițiile de cancer colorectal de peste un deceniu", a explicat Gunaje pentru Medical News Today.

In timp ce investigam acest fenomen, efectuam experimente asupra rolului metabolitilor aspirinei si a altor derivati ai acidului salicilic pentru capacitatea lor de a inhiba cresterea celulelor canceroase.

În timpul acestui proces, echipa a descoperit că acidul 2,4,6-trihidroxibenzoic (2,4,6-THBA) - un compus produs atunci când bacteriile intestinale descompun flavonoidele - inhibă enzimele implicate în diviziunea celulară, notează Medicalnews Today.

Gunaje a adăugat că "Acesta este, de asemenea, prezent în cantități mici în vinul roșu, posibil [din cauza degradării compușilor flavonoizi din struguri în timpul procesului de fermentare."

"Încurajat de aceste descoperiri, am emis ipoteza că 2,4,6-THBA ar putea fi un contribuitor la proprietățile preventive împotriva cancerului flavonoidelor. Experimentele ulterioare au demonstrat că 2,4,6-THBA inhibă creșterea celulelor canceroase în celulele care exprimă o proteină transportoare funcțională. (SLC5A8) în membrana plasmatică ", a spus Gunaje.

„Astfel, studiile inițiale asupra aspirinei au dus la studii asupra compușilor flavonoizi".

Un nou tratament

„Avem atât de multe medicamente pentru a trata cancerul, dar aproape nici unul pentru a preveni acest lucru", spune Gunaje. „Cancerul nu va dispărea, așa că trebuie să găsim modalități de prevenire a acestuia. De aceea suntem încântați de descoperirea 2,4,6-THBA ca inhibitor al creșterii celulelor canceroase".

Folosind mai multe linii de celule canceroase umane crescute în laborator, au descoperit că 2,4,6-THBA au inhibat efectiv creșterea celulelor canceroase.

Odată ce cercetătorii au documentat că 2,4,6-THBA, un derivat al acidului salicilic din aspirină, ar putea inhiba creșterea celulelor canceroase, s-au gândit să caute surse naturale ale acestui compus care să prevină cancerul, ceea ce i-a dus la flavonoizi.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel