Cum reduc, alimentele, riscul de cancer: ce fac, de fapt, în organism

Alimentele pe care le consumăm au capacitatea de a ne proteja (sau nu) de cancer. Iată modul în care alimentele au efect anticancerigen.
Cancerul este o boală cauzată de diviziunea incontrolabilă a celulelor anormale în orice parte a corpului. Sistemul imunitar al organismului se află în mare parte în intestin, motiv pentru care ceea ce mâncăm și absorbim este esențial în lupta împotriva prevenirii cancerului.
Mâncarea este cheia prevenirii cancerului, explică nutriționistul Janvi Chitalia, antrenor integrator în sănătatea microbiomului intestinal și nutriționist funcțional și fondator al Body Cocoon. Potrivit lui, mâncarea rr trebui privită ca un medicament, sau să credem în puterile vindecătoare ale alimentelor naturale. El explică despre proprietățile aimentelor:
Ceaiul verde favorizează angiogeneza. Se știe că trei până la patru căni de ceai verde au proprietăți anti-cancer și fitonutrienți și antioxidante
Mure
Citrice
Extract din semințe de struguri
Ulei de măsline
De asemenea, este esențial să elimini sau să minimizezi toxinele, să echilibrezi hormonii, să minimizezi inflamațiile și să te asiguri că capacitatea ta de detoxifiere este mare.
Cum reduc, alimentele, riscul de cancer
-Cresc aportul de antioxidanți și fitochimice. Consumul de opt până la nouă porții de fructe și legume este cunoscut că previne cancerul.
-Alimentele roșii au un conținut ridicat de licopen și carotenoide, au efecte protejante împotriva radicalilor liberi. Are un efect asupra cancerului de prostată, a plămânilor și a bolilor de inimă.
-Fructe și legume roșii, cum ar fi căpșuni, pepene verde, struguri roșii, cireșe, mere.
-Mâncăruri portocalii: conțin beta-criotanxină, are o comunicare intracelulară și este, de asemenea, se cunoaște că sunt benefice în cazul bolilor de inimă.
-Legumele cu frunze verzi sunt bogate în blocarea cancerului, prin conținutul de sulforafan și alți indoli, izo-flavonoizi care ajută la inhibarea acțiunii mutării proprietăților legate de cancer.
-Alimentele albastre și mov au antioxidanții puternici numiți antocianină care au efect benefic în îmbătrânirea celulară, evită formarea cheagurilor de sânge. Se găsesc în afine, mure, stafide, prune, smochine.
-Echilibrează hormonii și elimină toxinele
Al doilea mod în care alimentele reduc riscul de cancer este echilibrarea hormonilor și eliminarea toxinelor.
Eliminarea toxinelor din organism este la fel de esențială. Legumele cu frunze verzi, bogate în sulf, au cele mai bune proprietăți de estrogen. O altă modalitate excelentă de a dezintoxica sistemul este, de asemenea, de a contribui la o bună sănătate a ficatului.
Ficatul metabolizează estrogenul, prin urmare, consumul de vitamina E va duce la o mai bună funcție hepatică.
Reduceți inflamația
Al treilea mod prin care alimentele reduc riscul de cancer este de a reduce răspunsurile la inflamație în organism datorate stresului, poluării, alegerilor stilului de viață și obiceiurilor alimentare nesănătoase.
Alimentele antiinflamatoare sunt cum ar fi omega-3, probiotice. Omega-3 sunt cunoscuți pentru proprietățile lor antiinflamatorii și ajută la reducerea furtunii de citokine, reduc răspunsul inflamator, deoarece ajută la calmarea completă a corpului.
Probioticele sunt tulpini benefice care ajută la echilibrarea intestinului. Ajută la reechilibrarea microbiotei intestinale și la îmbunătățirea axei intestin-creier. Devine necesar pentru a ajuta la producerea de dopamină și serotonină în intestin. Serotonina este numită „hormonul fericirii” și se produce aproape 95% în intestin, pentru aceasta este important un echilibrul corect.
Buzele injectate pot afecta rinichii. Ce nu spune nimeni despre "buzele de păstrăv" și buzele mari. Efecte secundare pe viață
Adevărul despre cât de des ar trebui să vă spălați părul. Un dermatolog rupe tăcerea: Faceți asta și o să vedeți rezultatul
Adevărul despre cât de des ar trebui să vă spălați părul. Cum trebuie întreținut între spălări.
De ce îți crapă călcâiele. Greșeala ASTA îți distruge tălpile. Crema banală pe care trebuie să o folosești
Manichiura cu efect de aură, trendul spectaculos al acestei toamne
Scorțișoara în frumusețe. Tratamente naturale pentru păr
Ce spune mersul tău despre cum îmbătrânești. Mersul pe jos: cheia unei bătrâneți bune
Cea mai bună cremă de mâini. Ingredientele pe care trebuie să le conțină crema ca să fie bună
Frigul și iarna vin cu provocări mari pentru piele, mai ales pentru mâini, care sunt expuse constant la frig, vânt și umezeală.
Mulți oameni abia acum descoperă că folosesc greșit deodorantul. Cum se aplică, de fapt, corect
Mulți oameni abia acum descoperă că folosesc greșit deodorantul. Cum se aplică, de fapt, corect.
Ten luminos fără cremă: 5 obiceiuri care curăță pielea din interior
Află cele 5 obiceiuri dovedite științific care îți curăță pielea din interior și o ajută să strălucească natural.
De ce să îți pui orez cald pe mâini. Trucul genial pe care îl vei iubi. Rezultatele apar imediat
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
Sărbătorile, impact asupra pielii. Zahărul, consumul de alcool și programul de somn neregulat favorizează apariția ridurilor
Aceasta este ce mai mare greșeală care duce la apariția ridurilor. În această perioadă, efectele sunt și mai vizibile.
Ți se îngrășă părul rapid? Iată unde greșești cu rutina de spălare
Părul gras este una dintre cele mai comune probleme ale scalpului, afectând persoane de toate vârstele.
Cum să speli corect lenjeria intimă. Ghidul complet pentru o îngrijire adecvată
Cum speli corect lenjeria intimă. Detaliile pe care trebuie să le știi.
Ce este triunghiul morții de pe față. Zona care te poate ucide
Ce să pui în WC ca să miroasă frumos mereu. Ai ingredientul în bucătărie. Multe femei adoră acest truc
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Cade părul de la stres? Adevărul științific pe care nu l-a spus nimeni. Ce se întâmplă, de fapt, în corp
5 motive pentru care nu ar trebui să te epilezi
Acestea sunt cele cinci motive pentru care nu ar trebui să te mai epilezi.
De ce să NU îți mai prinzi părul în coadă. Boala greu de tratat pe care o provoacă acest obicei
De ce nu îți mai prinzi părul în coadă. Ce înseamnă asta pentru sănătate. Boala pe care o poți face.
Gelurile UV și ojele hibride nu mai sunt sigure pentru manichiură. TPO, interzis în UE
7 obiceiuri zilnice care îți pot afecta sănătatea părului și cum să le corectezi
Părul este mai mult decât un element de estetică – el poate reflecta starea generală de sănătate și bunăstare.
Un gram de Omega-3 pe zi poate încetini îmbătrânirea biologică
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.