Cum să ai un păr sănătos: cum îl speli corect și ce faci dacă ai părul gras. Sfaturi practice pentru un păr sănătos

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
cum sa ai un par foto:freepik@miksturaproductions
cum sa ai un par foto:freepik@miksturaproductions

Cum să ai un păr sănătos. Sfaturi practice pentru îngrijirea părului tău. 

Cum să ai un păr sănătos. Părul este un element al identității noastre, reflectând adesea, atât sănătatea noastră fizică, cât și starea noastră de bine emoțională. Cum ne percepem și cum suntem percepuți de ceilalți poate fi influențat semnificativ de starea părului nostru. Cum îți speli părul și ce produse folosești pot face diferența în menținerea unui păr neted și strălucitor. 

Vezi și: Ceaiul care te menține tânăr. Ai nevoie de un singur condiment. Te ajută să slăbești și să scapi de coșurile de pe față

Spală părul gras mai des. Frecvența cu care îți speli părul ar trebui să se bazeze pe cât de mult ulei produce scalpul tău. Dacă scalpul tău este gras, s-ar putea să fie nevoie să-l speli chiar o dată pe zi.

Dacă ai părul tratat chimic, acesta ar putea fi mai uscat, așa că s-ar putea să vrei să-l speli mai rar.

Pe măsură ce îmbătrânești, scalpul produce mai puțin ulei, așa că s-ar putea să nu mai fie nevoie să folosești șampon atât de des. Dar dacă observi fulgi în păr, motivul ar putea fi că nu te speli suficient. Acest lucru poate duce la mătreață și alte afecțiuni ale scalpului, conform Grow.

Pune șamponul pe scalp. Când îți speli părul, concentrează-te să cureți, în primul rând scalpul, în loc să speli întreaga lungime a părului. Spălând lungimea părului, acesta poate deveni zburlit și tern.

Folosește balsam după fiecare șamponare, cu excepția cazului în care folosești un șampon "2 în 1", care curăță și este și balsam în același timp. Folosirea balsamului poate îmbunătăți semnificativ aspectul părului deteriorat sau expus la factorii externi, crescându-i intensitatea de strălucire, reducând electricitatea statică, îmbunătățind rezistența și oferind o anumită protecție împotriva razelor UV nocive.

Pune balsamul pe vârfurile părului. Deoarece balsamurile pot face ca părul fin să pară lăsat, acestea ar trebui folosite doar pe vârfuri și nu pe scalp sau pe întreaga lungime a părului.

Alege un șampon și un balsam formulate special pentru tipul tău de păr. De exemplu, dacă îți vopsești părul, folosește un șampon conceput pentru părul tratat chimic. Dacă părul tău este deteriorat sau tratat chimic, ia în considerare un șampon "2 în 1". Indiferent de preț, multe mărci de șampoane și balsamuri oferă aceleași beneficii.

Protejează-ți părul când înoți. Protejează-ți părul de efectele distructive ale clorului udându-l și folosind balsam înainte de a înota. Poartă o cască de înot fixă și folosește un șampon special formulat pentru înotători și un balsam de tratament intens după înot pentru a înlocui umiditatea pierdută.

De ce este important pentru sănătatea generală și starea de bine ca părul să fie sănătos

Părul tău este important pentru sănătatea generală și starea ta de bine, deoarece este unul dintre primele aspecte pe care alții le pot observa la tine. Cât de sănătos și vibrant este părul tău poate spune mult despre ce fel de persoană ești și cum te simți în legătură cu tine însuți. Părul sănătos este un semn al încrederii și permite altora să te vadă într-o lumină pozitivă.

Încrederea în sine este importantă pentru fiecare dintre noi, iar starea părului nostru are un impact semnificativ asupra modului în care ne percepem. Programarea unei întâlniri la saloane de încredere poate revigora încrederea în sine și îți permite să fii sănătos și fericit cu aspectul tău. Stiliștii de la saloane știu cum să taie și să coafeze orice tip de păr și au abilitatea de a te ajuta să arăți impecabil, potrivit AAD.

Părul sănătos este crucial pentru sănătatea și starea de bine a condiției părului tău, deoarece un păr neîngrijit poate avea vârfuri despicate, să fie zburlit și extrem de uscat, ceea ce nu este sănătos din punct de vedere fizic și nici benefic pentru încrederea ta în sine. Un salon de înfrumusețare îți va oferi tratamente corecte pentru a-ți menține părul astfel încât să rămână într-o stare sănătoasă și vibrantă și să îți ofere toată încrederea asociată unui păr sănătos.

În plus, chiar și după ce părăsești salonul, stilistul se va asigura că ai șamponul și balsamul potrivit pentru a-ți menține părul sănătos și vibrant până la următoarea ta vizită la salon.

Îngrijirea părului tău aduce o mulțime de beneficii care promovează, atât igiena sănătoasă, cât și stima de sine. Cu toate acestea, menținerea părului poate oferi și longevitate, deoarece o îngrijire adecvată poate reduce șansele de pierdere prematură a părului.

Să crezi sau nu, starea părului tău poate fi unul dintre cele mai importante semne ale sănătății tale generale. Părul vibrant și sănătos înseamnă că organismul tău produce suficiente vitamine și nutrienți care asigură funcționarea optimă a corpului. Părul nesănătos, uscat și zburlit poate fi un semn că ar trebui să îți schimbi dieta sau rutina de îngrijire a părului pentru a-ți promova sănătatea generală și starea de bine.

Vezi și: Umiditatea optimă în casă. Valoarea maximă de umiditate pe care trebuie o ai. 3 sfaturi cheie care te țin departe de boli

Părul sănătos este crucial, atât pentru starea ta fizică, cât și pentru cea mentală și ar trebui să fie luat în serios. Cu o întreținere și îngrijire adecvată, poți avea mereu un păr sănătos și vibrant. În plus, încrederea ta generală va fi îmbunătățită semnificativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel