Cum să aspiri corect. Cum îți poate afecta coloana. Câte calorii arzi atunci când aspiri

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cum sa aspiri corect - FOTO: Freepik@dusanpetkovic
cum sa aspiri corect - FOTO: Freepik@dusanpetkovic

Cum să aspiri corect și ce se întâmplă dacă nu faci acest lucru.

Cum să aspiri corect. O casă proaspăt aspirată arată bine și se simte bine. Aspirarea elimină mulți alergeni dăunători din casa dumneavoastră, curățând-o de praf, murdărie, acarieni și mucegai. Acest lucru, la rândul său, se traduce direct prin îmbunătățiri ale calității aerului, calității somnului, bunăstării mentale și chiar a sănătății pielii, părului și ochilor dumneavoastră.

Cum să aspiri corect. Cât de des trebuie să aspirăm

Este important să aspirați săptămânal, dacă nu chiar mai des, deși dacă puneți la bătaie aspiratorul în mod regulat poate duce la unele defecțiuni.

Alin Burileanu, kinetoterapeut, a explicat la Medicool, la Antena 1, că poziția trebuie să fie cât mai dreaptă și să pășim în față când aspirăm. Astfel, este indicat să nu ne cocoșăm atunci când desfășurăm activitățile precum maturatul, spălatul vaselor sau călcatul. Pentru a evita acesta poziție incomodă și incorectă, medicii recomandă să ne sprijinim piciorul pe o cutie înaltă. Așadar, greutatea corpului nu va mai apăsa pe coloană, ci pe picior și mână.

Exercițiile fizice acasă sau în sala de fitness sunt un adevărat aliat pentru femei și bărbați împotriva sedentarismului. De asemenea, acestea ne pot ajuta în menținerea unor poziții corecte, dar și păstrarea unui stil de viață sănătos.

Vezi și: Hernia de disc lombară, de la dureri de spate la paralizie. Ovidiu Grămescu: Atunci se intervine chirurgical

Cum să aspiri corect. Beneficiile pentru sănătate ale aspiratului

Aspiratul casei are o serie de beneficii pentru sănătate, atâta timp cât facem lucrul acesta în mod corespunzător.

Calitatea aerului

Casa dvs. este plină de alergeni și particule - praf, murdărie, acarieni, piele moartă și păr de animale de companie, printre multe altele. Unele dintre acestea sunt generate de dumneavoastră, de membrii familiei sau de animalele de companie, iar altele sunt urmărite din exterior sau chiar pătrund prin ferestre și uși.

Indiferent de sursa lor, acest praf poate avea efecte negative asupra sănătății dumneavoastră respiratorii, mai ales dacă aveți astm sau alergii. Aspirarea regulată poate menține nivelurile de praf la un nivel scăzut și poate evita iritarea plămânilor.

Vezi și: Ceaiul care te scapă de stres, anxietate și insomnie. Taie greața și reduce riscul de endometrioză

Reduceți acarienii de praf

Acarienii de praf sunt creaturi microscopice care se hrănesc cu mici fulgi de piele. Există un număr mare de aceștia în pernele, saltelele și covoarele dvs. și sunt una dintre principalele surse de alergeni de interior. (Experții estimează că un procent de 10% din greutatea unei perne de 2 ani este alcătuit din acarieni de praf!)

Deși acarienii de praf nu sunt, în sine, dăunători, alergenii pe care îi produc pot fi iritanți pentru sistemul respirator uman. Aspirarea regulată poate menține la un nivel scăzut atât nivelul de acarieni cât și cel al alergenilor de acarieni și poate atenua reacțiile alergice din locuința dumneavoastră. (Pe lângă aspirarea saltelelor și a husei de perne, curățarea cu abur a covoarelor poate ajuta, de asemenea, la combaterea acarienilor).

Reducerea mucegaiului și a ciupercilor

Dacă aveți mochetă și, mai ales, dacă locuiți într-un climat cald și umed, aveți o șansă semnificativă de creștere a mucegaiului și a ciupercilor în casa dumneavoastră. La fel ca și acarienii din praf, mucegaiul și ciupercile pot fi alergeni serioși, în special pentru persoanele care suferă de astm și alergii. Aspirarea regulată a tuturor covoarelor și mochetelor, precum și asigurarea unei ventilații adecvate în locuința dvs. pot preveni o problemă de mucegai în locuința dvs, potrivit Vacuums 360.

Vezi și: Ce se ascunde în spatele agresivității. Radu Leca: Avem de-a face cu un parenting care este eșuat

Cum să aspiri corect. Câte calorii arzi când aspiri

Aspiratul timp de o jumătate de oră arde aproximativ 80 de calorii pentru o persoană de 90 de kilograme și este o formă viabilă de exerciții fizice care vă lucrează partea superioară a corpului, abdomenul și picioarele.

Un mic studiu din 2019 a constatat că aspiratul este o sarcină solicitantă din punct de vedere fizic care lucrează și mușchii brațelor. Ridicarea aspiratorului a fost mai intensă decât folosirea mișcărilor de împingere și de tragere pentru a aspira, ceea ce este ceva de reținut dacă vă este teamă să transportați dispozitivul la diferite niveluri ale casei.

Încercați să aspirați pe vârfuri sau în poziție ghemuită pentru a vă întări mușchii picioarelor, notează Healthline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel