Cum să dormi dacă ești răcit. Care este cea mai bună poziție de somn. Cum pot fi agravate simptomele din cauza unei poziții incorecte

Monika Baciu |
Data publicării:
cum sa dormi daca esti racit - FOTO: Freepik@yannamelissa
cum sa dormi daca esti racit - FOTO: Freepik@yannamelissa

Cum să dormi dacă ești răcit pentru a ameliora simptomele. Iată care este cea mai bună poziție de somn.

Cum să dormi dacă ești răcit. Experții împărtășesc care este cea mai bună poziție de somn atunci când suntem răciți. Dormitul pe spate ar putea să îți înrăutățească de fapt simptomele. În fiecare iarnă observăm o creștere a bolilor respiratorii precum răcelile, gripa și, în ultimii ani, COVID-19.

În timp ce aceste infecții pot fi ușoare pentru mulți oameni, ele pot crea haos în modelele noastre de somn, făcându-ne și mai obosiți și prelungind efectele bolii. De exemplu, simptomele precum durerile de gât, nasul înfundat și tusea bronșică se accentuează când stai întins, agravând congestia și făcându-te să respiri mai greu.

Somnul este esențial pentru întărirea sistemului imunitar când ești bolnav, așa că este important să iei măsurile necesare pentru a asigura un somn deplin și pentru a ajuta la recuperare.

Cum să dormi dacă ești răcit

Având acest lucru în vedere, Rebecca Swain - expertă în somn de la Winstons Beds, a explicat despre modalități de a îmbunătăți somnul în timpul bolii. În mod specific, dormitul pe o parte îți va oferi cel mai bun alinare de la simptomele răcelii și gripei, a sfătuit Rebecca.

”Este important să adoptăm o poziție diferită în timpul somnului când suntem bolnavi. Cei care se confruntă cu congestie ar trebui să doarmă pe o parte, la un unghi ușor, și să își ridice capul folosind perne suplimentare pentru a elibera presiunea sinusurilor în cap.

A sta direct pe spate ar putea să înrăutățească congestia”, a spus Rebecca Swain, potrivit Express.

Vezi și: Primul semn al demenței. Nu este vorba de pierderea memoriei. La ce să fii atent în cazul vârstnicilor

Dormitul pe o parte eliberează căile nazale

Acest sfat este susținut și de experții de la Sleep Advisor. Dormitul pe o parte poate ajuta la drenarea unei părți a căilor nazale dacă una dintre ele este mai blocată decât cealaltă.

Specialiștii sugerează, de asemenea, să îți ridici capul când ești pe o parte pentru a ajuta la drenarea sinusurilor.

Trucuri pentru a ameliora simptomele răcelii

Rebecca a împărtășit trei alte sfaturi pentru a dormi în timpul bolii.

Inhalarea aburilor

Un nas înfundat te poate ține treaz noaptea, dar inhalarea aburilor va desface mucusul pentru a asigura un somn odihnitor.

”Inhalează aburul deasupra unui bol cu apă fierbinte și ia în considerare adăugarea de miere sau uleiuri esențiale precum lavandă sau arbore de ceai pentru a reduce inflamația”, a subliniat Rebecca.

Vezi și: Cancerul cu cea mai fatală evoluție: Singura formă de cancer în care rata mortalităţii este foarte crescută

Menține temperatura optimă

NHS recomandă ca temperatura camerei să fie între 18 și 24 de grade Celsius pentru cel mai bun somn.

”S-ar putea să fie tentant să te îmbraci gros când te simți rău, dar acest lucru ar putea perturba somnul și agravă simptomele, așa că adaugă un ventilator sau deschide fereastra pentru a adăuga puțin aer rece”, a mai subliniat Rebecca.

Vezi și: Cum să previi apariția tumorilor. Greșelile zilnice care duc la apariția celulelor canceroase

Menține-te hidratat

”Hidratarea în general ajută la ameliorarea simptomelor, iar băuturile calde sunt excelente pentru cei care suferă de simptome de răceală. Ceaiul de plante este o opțiune excelentă, deoarece poate calma durerile de gât și congestia generală și poate stimula sistemul imunitar înainte de culcare”, a mai spus expertul.

Pentru a accelera recuperarea de la o răceală, NHS recomandă să te odihnești mult și să dormi. De asemenea, este recomandat să bei multă apă sau suc pentru a evita deshidratarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel