Cum să folosești exercițiile de respirație pentru a scădea tensiunea arterială


Cercetările arată că acest tip de tratament este remarcabil de eficient. Încercați aceste exerciții ușoare de respirație pentru a scădea tensiunea arterială.

 

Închideți ochii și așezați-vă drept. Respirați adânc în timp ce numărați până la cinci, apoi numărați din nou până la cinci pe măsură ce expirați. Mergeți înainte și încercați să respirați de șase ori. Se simte bine, nu-i așa? Iată ce se întâmplă când faci exerciții de respirație, potrivit University Health News.

În primul rând, începeți să vă calmați sistemul nervos simpatic și răspunsul de luptă sau de zbor, care scad starea de stres.
De asemenea, începeți să creșteți fluxul de sânge către țesuturile corpului, ceea ce reduce rezistența în vasele de sânge și crește toleranța la efort.
Diafragma se mișcă în sus și în jos, ceea ce facilitează fluxul de sânge către inimă.
Din cauza tuturor acestor lucruri, începeți să vă reduceți tensiunea arterială.

Un studiu realizat în 2005 a arătat că, pur și simplu, realizarea a șase respirații profunde într-o perioadă de 30 de secunde a redus tensiunea arterială sistolică cu 3,4 până la 3,9 unități, comparativ cu a sta doar liniștit. Aceste rezultate sunt în concordanță cu o lungă linie de dovezi care sugerează că respirația profundă poate scădea tensiunea arterială .

Cum se fac exercițiile de respirație pentru a scădea tensiunea arterială

Găsiți un loc confortabil, liniștit. Așezați-vă drept sau încercați să stați întins pentru a facilita respirația profundă.
Exersați respirația diafragmatică. Pentru ca exercițiile de respirație să fie eficiente, trebuie să folosiți diafragma pentru a inspira adânc. Când inhalați, ar trebui să simțiți abdomenul extins (așezați o mână pe stomac pentru a monitoriza această mișcare). Încercați să respirați pe nas și pe gură.
Încercați să expirați timp de cinci secunde și să inspirați timp de alte cinci secunde. Asta ar fi șase respirații pe minut. Scopul este de a atinge o rată de 10 sau mai puține respirații pe minut.
Petreceți cinci până la 15 minute pe zi, exersându-vă respirația.

Tehnici de respirație de înaltă tehnologie pentru scăderea tensiunii arteriale

Dispozitive de înaltă tehnologie sunt disponibile pentru a ghida respirația și a ajuta utilizatorii să aibă mai puțin de 10 respirații pe minut. Dispozitivul redă tonuri muzicale pentru a-i spune utilizatorului când trebuie să inhaleze și să expire, iar curele în jurul abdomenului pentru a măsura modul de respirație ale utilizatorului. Cercetătorii au descoperit că utilizarea acestui dispozitiv timp de cinci minute de cel puțin trei-patru ori pe săptămână scade tensiunea arterială în repaus la pacienții hipertensivi. În timp ce dovezile pentru beneficiile pe termen scurt ale respirației ghidate de dispozitiv sunt destul de puternice, nu se știe însă dacă acest tratament poate avea sau nu un efect pe termen lung asupra tensiunii arteriale.

Pe lângă menținerea unei alimentații sănătoase, consumul de alimente care ajută la scăderea tensiunii arteriale și exercițiile fizice făcute în mod regulat, respirația profund poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și te poate face să te simți relaxat și revitalizat.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel