Cum să-ți păstrezi tinerețea sufletului

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ești atât de bătrân pe cât arăți sau pe cât te simți! Este o expresie comună, dar în spatele ei se ascunde un adevăr științific, arată un studiu de la University College din Londra, Anglia.

Cercetătorii au vrut să afle dacă oamenii care se simt mai tineri decât vârsta lor cronologică trăiesc mai mult timp. Ei au analizat informații de la aproximativ 6.500 de participanți. Informațiile au inclus și „vârsta auto-percepută" a participanților - cât de în vârstă se simt în comparație cu vârsta reală, care este de obicei o reflectare a sănătății, a abilităților fizice și a bunăstării.

Trăiești mai mult și mai bine

La începutul studiului, 70% dintre respondenți au declarat că s-au simțit cu cel puțin trei ani mai tânări decât vârsta reală. De fapt, media era cu nouă ani mai mică. Douăzeci și cinci la sută „simțeau" vârsta reală, în timp ce doar 5% se simțeau mai în vârstă.

Opt ani mai tarziu, cercetătorii au analizat rata de mortalitate a grupului și au constatat un risc mai mare de deces la persoanele care se simțeau mai batrâne decât vârsta lor reală – 75% dintre ei erau încă în viață, comparativ cu 82% dintre cei care își conștientizau vârsta reală și 86% dintre cei care se simțeau mai tineri.

Sentimentul că suntem mai tineri decât arată buletinul ar putea duce la obiceiuri de sănătate mai bune care îi pot face pe oameni să se simtă mai bine și să fie mai sănătoși.

Ce să faci ca să te menții tânăr

Cercetătorii spun că nu este niciodată prea devreme (sau prea târziu!) să adoptați o mentalitate mai tânără. Pentru asta, trebuie să rămâi aventuros, să încerci lucruri noi, să îți dezvoltați noi abilități și ai hobby-uri.

Important e și să trăiești momentul! „Nu pierdeți timpul gândindu-vă la „ce-ar fi dacă" când dvine vorba de viitor și nu vă îpiedicai de regretele din trecut", notează ei. Implicați-vă în lumea din jurul dvs. pentru a vă conecta cu alții în moduri pozitive, indiferent dacă este vorba de voluntariat sau de aprofundarea prieteniilor - acestea sunt relații care vă pot face să vă simțiți bine și vă mențin tânăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel