
Cum să păstrezi brânza corect pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor. Cum trebuie, de fapt, să o depozitezi în frigider.
Păstrarea brânzei într-un loc specific din frigider poate face o mare diferență în menținerea prospețimii și prevenirea apariției mucegaiului. Un expert a oferit câteva sfaturi esențiale despre cum să depozitezi corect brânza pentru a-i prelungi termenul de valabilitate.
Importanța temperaturii constante
Deși poate părea simplu, depozitarea greșită a brânzei poate reduce semnificativ durata de viață a acesteia. Sarah Taylor, expert în igiena alimentară la HighSpeed Training, subliniază importanța menținerii unei temperaturi constante pentru a păstra brânza proaspătă.
"Un factor principal în prelungirea duratei de viață a brânzei este controlul mediului în care este păstrată", spune Sarah Taylor, potrivit Express.
Ea recomandă să plasezi brânza în spatele frigiderului, unde temperatura este mai constantă, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor.
"Brânza pusă în zonele mai calde ale frigiderului, cum ar fi ușa, poate duce la fluctuații de temperatură, ceea ce promovează dezvoltarea bacteriilor și îmbătrânirea brânzei mai rapid", mai spune Sarah Taylor.
Vezi și: Compusul natural care oprește progresia cancerului. Are efect și în cazul bolilor neurodegenerative
Cum să păstrezi brânza corect pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor. Care este locul din frigider unde trebuie să o ții - FOTO: Freepik@chandlervid85
Metoda de înfășurare pentru tipurile de brânză
Cum înfășori brânza depinde de tipul acesteia. Brânzeturile mai tari, care sunt mai rezistente, pot fi înfășurate în folie de plastic pentru a rămâne proaspete mai mult timp. În schimb, brânzeturile moi necesită o abordare diferită.
"Păstrarea brânzei poate fi complicată, iar cea mai bună metodă depinde adesea de tipul de brânză. Brânzeturile tari pot fi înfășurate în folie de plastic pentru a rămâne proaspete mai mult timp, în timp ce aceeași metodă aplicată brânzeturilor moi le va face să transpire", explică Sarah.
Pentru brânzeturile moi, este recomandat să fie învelite în hârtie de copt sau în tifon ceruit special pentru brânză, astfel încât să poată "respira" și să se evite acumularea excesivă de umiditate, care le-ar putea deteriora rapid.
Vezi și: Antidepresivele pot accelera declinul cognitiv la pacienții cu demență
Cum să păstrezi brânza moale și cât de repede să o consumi
Brânzeturile moi au un conținut ridicat de umiditate și se strică rapid. Sarah recomandă ca acestea să fie consumate rapid după deschidere, deoarece mucegaiul se poate răspândi rapid în astfel de condiții.
"Brânzeturile moi trebuie consumate rapid după deschidere, deoarece conținutul lor ridicat de umiditate face ca mucegaiul să se răspândească rapid", a mai spus Sarah.
De asemenea, păstrarea brânzei moi într-un recipient etanș ajută la reducerea expunerii la aer, ceea ce previne dezvoltarea mucegaiului.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-