Cum scapi de durerile de cap de Sărbători

Dana Lascu |
Data publicării:
Dureri de cap, simptom care nu trebuie ignorat
Dureri de cap, simptom care nu trebuie ignorat

Un neurolog american spune că putem scăpa de durerile de cap de Sărbători dacă facem următoarele șase lucruri:

Medicul neurolog Bing Liao, de la Houston Methodist a compus o listă cu câteva lucruri care ne pot feri de durerile de cap de Săbători. Iată care sunt acestea:

Faceți planuri în avans și cunoașteți-vă limita. „Prin natura sa, sezonul de Sărbători crește deja nivelul de stres, astfel că găsirea modalităților de a reduce stresul poate ajuta la eliminarea durerilor de cap", a spus Liao. „Acest lucru poate însemna planificarea în avans pentru a evita dificultățile de a face planuri de călătorie de ultim moment, spre exemplu."

Asigurați-vă că aveți medicamentele - La fel ca toți ceilalți, medicii și personalul medical își mai iau și vacanță, ceea ce înseană că anumite lucruri de rutină – precum emiterea rețetelor pentru tratamentul pe care-l aveți – va fi mai dificilă. Asigurați-vă că aveți suficiente pastile pentru a vă trece de perioada de vacanță. Lipsa sau scăderea dozei fără supraveghere medicală poate provoca, în cel mai fericit caz, dureri de cap, dar vă poate pune serios viața în pericol.

Nu exagerați - „Nu exagerați cu nimic în timpul sărbătorilor - mâncare, alcool sau uitatul la televizor", a spus Liao. „Știm cu toții că mahmureala poate afecta creierul, dar nu realizăm că și supra-alimentarea poate provoca dureri de cap. Creierul are nevoie de aceeași cantitate de somn în timpul sărbătorilor ca și în restul anului, așa că mențineți programul obișnuit de mers la culcare ".

Fiți pregătit: Dacă avem un program încărcat, cu multe drumuri, shopping și întâlniri, vă va fi ușor să săriți peste mese și să beți mai puțină apă, dar deshidratarea și statul prea mult nemâncat sunt declanșatorii principali ai durerilor de cap. Păstrați un baton cu proteine și o sticlă de apă în geantă sau în mașină. Dr Liao recomandă, de asemenea, menținerea constantă a aportului de cofeină, deoarece o creștere bruscă sau o scădere a cantității de cafea poate declanșa dureri de cap.

Mergeți la plimbare - „Dacă faceți deja exerciții fizice în mod regulat, atunci mențineți ritmul în timpul sărbătorilor, chiar dacă trebuie să vă mulțumiți cu un antrenament mai scurt", a spus Liao, pentru Medical News. "Dacă faceți rar exerciții fizice, încercați să vă încadrați într-o plimbare de 20 de minute de trei până la patru ori pe săptămână. Exercițiile fizice pot ajuta la reducerea stresului legat de vacanță, la menținerea inimii și a creierului sănătoase și la reducerea creșterii în greutate."

Cunoașteți-vă declanșatorii - Căldura dintr-o cameră aglomerată sau activități în aer liber, iar anumite produse alimentare, cum ar fi ciocolata sau îndulcitorii artificiali, toate acestea sunt cunoscute declanșatoare ale durerilor de cap pentru unele persoane. Liao recomandă evitarea situațiilor care v-au dat astfel de probleme în trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel