Cum se depozitează, de fapt, ouăle în frigider. Secretul care le menține proaspete mai mult timp

Cătălina Burghelea / 29 iun 2021 / 19:28

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, ne explică de ce nu este indicat să depozităm ouăle în locul special amenajat din ușa frigiderului. 

#ȘtiațiCă

Nu este indicat să depozităm ouăle în locul special amenajat din ușa frigiderului?

Dacă alegem să păstrăm ouăle în frigider, nu se recomandă așezarea lor în locul destinat de pe ușa frigiderului. Deschiderea și închiderea repetată a frigiderului provoacă agitarea ouălor, aspect care accelerează procesul de deshidratare a albușului din interior, prin respirația care are loc prin porii prezenți în coaja oului.

Pentru a încetini scăderea umidității este indicat să păstrăm ouăle într-un recipient închis ermetic, așezat pe unul dintre rafturile frigiderului.", a scris profesorul Dan Vodnar pe rețelele de socializare

Tot profesorul Dan Vodnar a deslușit misterul pastelor netede și plăcute. 

Ca textura pastelor să rămână ”netedă și plăcută, chiar și după gătire”, ar fi bine să adaugi o linguriță de zeamă de lămâie, recomandă Dan Vodnar:

”Este indicat să adăugăm o lingură de zeamă de lămâie atunci când fierbem pastele? Fierberea pastelor într-o apă acidifiată prin adăugarea unei linguri de zeamă de lămâie sau de oțet, păstrează textura pastelor netedă și plăcută, chiar și după gătire. Într-o apă cu pH de 6 proteinele sunt neutre din punct de vedere electric, aspect care facilitează recombinarea aminoacizilor rezultând o rețea proteică eficientă care încorporează moleculele de amidon, iar în acest fel pastele nu vor fi lipicioase”.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy