Cum se evaluează starea de sănătate. Tot ce trebuie să știi

Irina Constantin / 08 aug 2018 / 06:37

De multe ori, când avem o problemă, nu știm la ce medic specialist să mergem. În cele mai multe cazuri, medicul de familie este cel care ne îndrumă către un medic specialist. Prima opțiune este, adesea, medicul de medicină internă. 

Când apar semne și simptome care vă afectează calitatea vieții, primul pas este medicina internă. Problemele de sănătate afectează calitatea vieții. Chiar și când nu există probleme care să vă afecteze, este bine, preventiv, ca anual să mergeți la un control general de rutină. 

Medicul internist efectuează un examen clinic complet și analize de laborator, completate de investigații pentru identificarea unor eventuale leziuni la nivelul aparatelor digestiv, cardiovasculat, pulmonat și osteoarticular. 

Pot fi făcute ecografii, radiografii, electrocardiogramă EKG, computer tomograf sau chiar RMN. 

Medicul internist stabilește diagnosticul corect în urma examinărilor clinice și paraclinice și dă o serie de recomandări cu privire la corecții ale stilului de viață și tratament pentru vindecarea afecțiunii. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy