Cum se fac raportările COVID-19. Medicul Alexandru Rafila rupe tăcerea / VIDEO

Cătălina Burghelea / 21 ian 2021 / 12:00

Medicul Alexandru Rafila a explicat, miercuri, la Antena 3, cum se fac raportările COVID.

"Orice persoană se prezintă la un laborator sau proba care provine de la o persoană şi este adusă la un laborator unde se face PCR, plus testele rapide care se fac la Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU), sunt introduse în sistem, pentru toate persoanele respective.

Apoi, testele pozitive merg în aplicaţia Corona Forms şi se duc la Direcţia de Sănătate Publică, iar persoana care este infectată primeşte un mesaj", a explicat prof. dr. Alexandru Rafila.

Medicul Rafila vine cu explicații

 

Confuzia apare, atenţionează reprezentantul României al OMS, atunci când unele laboratoare lucrează pentru mai multe oraşe.

"Problema este că sunt laboratoare din Bucureşti care nu lucrează numai pentru Capitală, ci şi pentru Călăraşi, Ialomiţa şi Giurgiu. 

Ceea ce nu se ştie este este următorul lucru: se cunosc laboratoarele care au lucrat, dar nu se ştie provenienţa testelor.

Mai ales duminica se întâmplă lucrul acesta şi asta demonstrează ceva - în ţară nu s-a lucrat aproape deloc şi s-a lucrat în Bucureşti. Ceea ce se întâmplă zilnic când avem un număr de cazuri şi dedesubt scrie că nu au fost alocate e ca urmare a faptului că urmează un soi de investigaţie ca acele cazuri pozitive sa fie alocate judeţului de domiciliu al pacientului", a afirmat medicul Alexandru Rafila.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy