Cum se simte prima pacientă din România infectată cu virusul mutant din UK. Familia rupe tăcerea

O femeie din Giurgiu este prima persoană infectată cu noua tulpină COVID-19 de la noi din ţară. În exclusivitate pentru Antena 3, soţul femeii a povestit cum se simte aceasta.

Familia nu îşi explică de unde ar fi putut să ia virusul, în condiţiile în care nu au călătorit în afara ţării şi nu au intrat în contact cu nicio persoană venită din Marea Britanie. Cu toţii muncesc în agricultură şi au mai fost testaţi pozitiv şi socrii femeii şi un bărbat care-i ajută la muncile agricole, însă soțul este negativ. 

Ce simptome a avut femeia?

 

”Toata familia este bine, nu avem nicun fel de probleme cu starea de sănătate. A fost o simplă răceala și atât. O banală răceală! Nu a avut gust, nu a avut miros.

Am fost până în Crăciun la cumpărături, în supermarket... Sărbătorile le-am făcut acasă, și de Crăciun, și de Revelion. Nu am ieșit din țară, se poate verifica!

Eu nu sunt bolnav și nici copilul cel mare, nu am avut niciun simptom și am ieșit negativi. Trăim toți într-o casă”, a declarat bărbatul la Antena 3

Acesta spune că au fost confirmați pozitiv atât părinții lui, cât și un bărbat care îi ajută la muncile agricole. 

”Soția, mama, tatăl meu și cineva care lucrează la noi. 

Au venit de la Primărie, ne-au sunat în fiecare dimineață și ne-au întrebat dacă avem nevoie de ceva. Ne-au sunat și cei de la DSP, cei de la Poliție ne-au verificat. Noi nu dorim să răspândim boala.

Așteptăm să vină acasă, să ne repetăm testele, să vedem. De duminica trecută suntem toți în izolare. Pozitiv a ieșit și tata, și omul care lucrează la noi, nici măcar un simptom nu au avut, să fie înfundat, răcit. Eu de ce nu am luat și copilul cel mare?”, se întreabă bărbatul. 

Virusul circulă deja în România

 

„Dacă informațiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevărate, înseamnă că virusul circulă deja în România. Și e mult mai contagios. Ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri”, a declarat, pentru B1 TV, Dr. Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului Matei Balș.

A mai fost, săptămâna trecută, o suspiciune de infectare cu noua tulpină la un alt pacient, dar probele de laborator nu au confirmat-o.

Tulpina din Marea Britanie este mai contagioasă decât cea originală, dar nu produce o formă mai gravă a bolii.

„În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte”, anunță Ministerul Sănătății

„Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor”, arată instituția într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel