Cum te scapă gălbenele de dăunători - țânțari și musculițe

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Gălbenele  FOTO: pixabay
Gălbenele FOTO: pixabay

Gălbenele, planta întâlnită în multe grădini din România, țin departe dăunătorii de legumele și florile pe care le cultivați.

Pe numele latinesc, Calendula officinalis, gălbenelele sunt flori anuale portocalii și galbene care resping țânțarii din cauza mirosului lor, atrag dăunători precum afidele și musculița albă ținându-i departe de alte legume pe care le cultivați în grădină. 

Puteți crește gălbenele direct în pământ sau în ghivece, însă nu uitați să le udați periodic, arată homeguides.sfgate.com și Garden Answer – un canal pentru grădinărit urmărit de circa 3 milioane de oameni; tot acolo aveți și câteva motive pentru care să cultivați această plantă, dar și cum să preparați un unguent pentru corp din gălbenele.

Gălbenele pot fi folosite și ca bază pentru diverse loțiuni sau creme de corp care, prin mirosul lor, pot îndepărta insectele nedorite, potrivit naturesgardencandles. 

Floarea de gălbenele mai este utilizată pentru răni, erupții cutanate, infecții, inflamații și multe alte afecțiuni, deși, susțin cei de la US National Library of Medicine nu există dovezi puternice, științifice, care să certifice beneficiile calendulei pentru aceste utilizări.

Un studiu științific care arată efectele de repelent ale gălbenelelor poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel