Cum trebuie, de fapt, să ne spălăm. Infecția gravă cauzată de igiena precară. Poate duce chiar la deces

Monika Baciu |
Data publicării:
spalam - FOTO: Freepik@geargodz
spalam - FOTO: Freepik@geargodz

Un medic dermatolog spune că nu știm să ne spălăm corect. Acesta a enumerat cele mai neglijate zone ale corpului.

Un dermatolog a atras atenția asupra unor zone ale corpului pe care mulți oameni le neglijează în timpul dușului, subliniind importanța curățării lor adecvate. Aceste zone pot fi locuri de acumulare a bacteriilor și a altor impurități, crescând riscul de infecții și alte afecțiuni neplăcute.

Dermatologul a atras atenția asupra acestor aspecte și a încurajat oamenii să acorde mai multă atenție igienei personale pentru a preveni potențialele complicații.

Care sunt, de fapt, cele mai neglijate zone ale corpului

Un dermatolog a declarat că trebuie să ne spălăm corpul mai des și a dezvăluit zonele pe care le neglijăm în timpul dușului, explicând motivul șocant pentru care este atât de important să le curățăm temeinic. Cu toate acestea, indiferent cât de des facem duș, există șanse mari că facem ceva greșit, deoarece un dermatolog a dezvăluit că există anumite zone pe care mulți oameni le neglijează atunci când fac duș.

Dermguru a împărtășit "locurile pe care cu siguranță nu le spălați suficient" atunci când faceți duș.

"Gândiți-vă de două ori data viitoare când faceți duș", a spus Dermguru.

Dermatologul i-a îndemnat pe oameni să spele aceste zone "mai des decât o fac deja".

Vezi și: Intervenția salvatoare în cazul infarctului. Timpul în care trebuie să ajungi la Urgență. Cristian Pandrea: Este standardul de aur

Urechile, printre cele mai neglijate zone

Prima parte a corpului pe care a menționat-o ca fiind necesară de spălat mai des este partea din spatele urechilor. Ea a spus că dacă frecați partea din spate a urechilor și observați un "miros neplăcut," atunci trebuie să spălați acea zonă în mod specific mai des. Dermguru a menționat, de asemenea, că pielea uscată se poate acumula în acea zonă, prezentând o imagine a acestei afecțiuni.

Buricul, trecut cu vederea

A continuat să susțină că oamenii nu își spală suficient buricul. Această zonă este deosebit de importantă de spălat în profunzime, deoarece se acumulează "transpirație, resturi, murdărie".

"De fapt, dacă nu vă curățați buricul suficient de des, puteți dezvolta suficiente resturi acolo încât să se formeze o piatră la nivelul buricului", a mai spus Dermguru.

De alfel, NHS  descrie afecțiunea ca fiind o "acumulare de sebum și keratină în ombilic".

Vezi și: Când să mergi la medicul de familie și când să mergi la cel din Ambulatoriu. CNAS, precizări

Unghiile, importante de curățat

Igienă - FOTO: Freepik

În cele din urmă, Dermguru suspectează că nu vă curățați suficient unghiile, recomandând să "folosiți o periuță pentru unghii pentru a scăpa de murdărie, resturi și acumulări".

Este important ca toate aceste zone să fie curățate suficient de des, deoarece sunt zone comune unde poate să se dezvolte MRSA care este un tip de bacterie care de obicei trăiește inofensiv pe piele. Dar dacă ajunge în interiorul corpului, poate provoca o infecție gravă care necesită tratament imediat cu antibiotice.

"Dacă continuați să aveți infecții bacteriene pe piele, este posibil să fiți purtători de MRSA în acele zone", a mai spus Dermguru.

Vezi și: Cum știi că ești bipolar și cum recunoști un bipolar. Radu Leca: Starea unui bipolar se schimbă cu o viteză fantastică. Diferențele sunt evidente

MRSA, ce este

MRSA este o tulpină de bacterie Staphylococcus aureus care a devenit rezistentă la tratamentul cu meticilină și alte antibiotice din clasa beta-lactaminelor. Staphylococcus aureus este o bacterie comună care trăiește adesea pe pielea oamenilor și în alte medii. De obicei, nu provoacă probleme serioase, dar când devine rezistentă la antibiotice, poate provoca infecții dificil de tratat.

Infecțiile cu MRSA pot apărea într-o gamă largă de locații în corp, inclusiv pe piele, în plămâni, în sânge sau în alte organe. Ele pot provoca infecții cutanate severe, abcese, pneumonii, infecții ale sângelui și alte complicații grave.

Tratamentul pentru infecțiile cu MRSA poate fi dificil, deoarece bacteriile sunt rezistente la multe antibiotice. În multe cazuri, sunt necesare antibiotice mai puternice și alte măsuri de tratament, cum ar fi drenarea abceselor sau alte intervenții chirurgicale.

Prevenirea infecțiilor cu MRSA implică măsuri precum spălarea regulată a mâinilor, menținerea igienei personale, evitarea contactului cu persoanele infectate și cu suprafețele contaminate, și utilizarea judicioasă a antibioticelor pentru a reduce rata de dezvoltare a rezistenței la antibiotice în bacterii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel