Dacă faci vaccinul contra gripei 6 ani la rând, îți reduci riscul de demență cu 14%. STUDIU

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Un nou studiu realizat pe 70.000 de oameni arată că dacă faci timp de șase sau mai mulți ani la rând vaccinul contra gripei ți se reduce riscul de a dezvolta demență cu 14%.

Oamenii de știință cred că vaccinurile anuale, precum este vaccinul contra gripei, întăresc treptat sistemul imunitar îmbătrânit.

Pentru acest nou studiu, publicat în jurnalul Vaccine (link direct studiu) cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Saint Louis a urmărit aproape 70.000 de oameni cu vârsta peste 60 de ani.

Ei au monitorizat câți au făcut un vaccin anual împotriva gripei și dacă au dezvoltat ulterior demență.

Experții spun că nu există dovezi care să arate că gripa cauzează demență, ci mai degrabă este vorba de beneficiul administrării vaccinului mai târziu în viață.

Nu a existat nicio descoperire majoră în tratamentul pentru Alzheimer de zeci de ani - dar acum oamenii de știință cred că vaccinurile, cum ar fi cel pentru gripă, ar putea juca un rol important în scăderea creșterii incidenței demenței la pacienți.

Analiza datelor colectate în studiu aratat o diferență mică între cei care nu au făcut niciun vaccin și cei imunizați anual timp de 4-5 ani. Dar, odată ce au au trecut de șase ani consecutivi sau mai mult, riscul de demență a scăzut în medie cu 14%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel