DE ASTĂZI: Loteria vaccinării pentru cei cu schema completă. Cum te înscrii la loto, cât de mari sunt premiile și cum se joacă

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Loteria Vaccinării. Foto: MS
Loteria Vaccinării. Foto: MS

Toate persoanele vaccinate cu schemă completă și care dețin certificat digital al UE privind COVID-19 pe baza Codului Numeric Personal (CNP) pot participa la Loteria Vaccinării, începând cu data de 30 septembrie 2021 ora 12:00. În perioada 3 octombrie - 31 decembrie 2021, se vor acorda 1.139 de premii în valoare totală de 15.000.000 de lei. Premiul cel mare va fi de 1 milion de lei și se va acorda în ultima duminică din decembrie.

Înscrierea persoanelor pentru Loteria Vaccinării se realizează pe portalul https://certificat-covid.gov.ro.

Cum te înscrii:

După generarea certificatului de vaccinare, persoanele eligibile au opțiunea de a se înscrie la loterie prin parcurgerea a trei pași simpli:

Pasul 1: Confirmați că ați citit și sunteți de acord cu Regulamentul Loteriei.

Pasul 2: Confirmați acordul de publicare a datelor personale pe site-urile instituțiilor organizatoare.

Pasul 3: Vă înscrieți la Loteria Vaccinării.

După parcurgerea celor trei pași, veți primi un e-mail de confirmare a înscrierii, în care se va regăsi și numărul unic de participare.

În cazul în care ai deja certificatul de vaccinare emis, te loghezi pe portalul https://certificat-covid.gov.ro, îți vizualizezi certificatul de vaccinare și la final vei observa că ai căsuța unde te poți înscrie la Loteria  Vaccinării.

Rezultatele exatragerilor

Serviciul de Telecomunicații Speciale va publica în fiecare zi de vineri, ora 12:00, pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro, ultimul număr alocat, în vederea organizării extragerilor de către Loteria Română.

Prima extragere este duminică, 3 octombrie 2021. La aceste extrageri vor fi acordate 81 de premii săptămânale (80 de premii a câte 10.000 lei şi un premiu mare săptămânal de 100.000 lei), 3 premii lunare (câte un premiu în ultima săptămână a fiecărei luni de 300.000 lei) şi două premii la finalul Loteriei Programului naţional de vaccinare, în luna 3, săptămână 14, respectiv un premiu de 500.000 lei şi premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei.

Potrivit Loteriei Românie, fiecare participant va avea 4 şanse de câştig: un premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei, un premiu de 300.000 lei, un premiu de 500.000 lei şi premiul cel mare in valoare de 1.000.000 lei.

Pe 31 decembrie va avea loc extragerea finala la Loteria de Vaccinare. Premiile acordate la această extragere vor fi în valoare de 500.000 de lei şi marele premiu va fi de 1.000.000 de lei.

La prima extragere săptămânală vor participă numerele de ordine alocate celor care s-au înscris pentru Loteria de Vaccinare până vineri, 1 octombrie, la ora 12:00. Premiile pentru prima extragere sunt următoarele: un premiu de 100. 000 lei şi 80 de premii a câte 10.000 de lei.

Extragerea va fi duminică, 3 octombrie, va fi separat de cea loto normală, dar deocamdată nu s-a stabilit ora la care va avea loc. Conform reprezentanților Loteriei Naționale, procedura se va desfășura după cum urmează: dacă te înscrii la Loteria Vaccinări pănâ vineri (1 octombrie) la ora 12.00, intri automat la extragerea de duminica 3 octombrie. De asemenea, tot automat vei fi inclus și în extragerea lunară care va avea loc pe 31 octombrie și la cele două extrageri extraordinare de la final, din 31 decembrie (una pentru premiul de 500.000 de lei, alta pentru cel de 1 milion de lei).

Dacă te înscrii la Loteria Vaccinării pe 1 octombrie după ora 12.00, vei intra automat în tragerea de duminica cealaltă (9 octombrie), apoi în extragerea din 31 octombrie (cea lunară) și la cele doua extrageri speciale din 31 decembrie.

Detalii suplimentare:

Se consideră schemă completă, efectuarea a două doze pentru tipurile de vaccin Pfizer, Moderna și Astra Zeneca sau o singură doză pentru vaccinul Johnson&Johnson.

Dacă aveți deja generat certificatul de vaccinare pentru schema completă (1/1, 2/2), înscrierea la Loteria Vaccinării se face din interfața de vizualizare a certificatului (Secțiunea „Listă certificate”).

Înscrierea se poate realiza individual de către persoana vaccinată sau de orice altă persoană care are dreptul să genereze certificatul în numele persoanei vaccinate.

Ridicarea premiilor

Rezultatele extragerilor vor fi afişate pe site-ul Loteriei Române, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Câştigătorii îşi pot ridica premiile săptămânal pe baza prezentării actului de identitate, în intervalul marţi-vineri, între orele 9:00 - 14:00 de la casieriile Loteriei Române, astfel: premiile în valoare de 100.000 de lei, 300.000 de lei, 500.000 de lei şi 1.000.000 de lei de la sediul central al Loteriei Române, iar cele în valoare de 10.000 de lei de la sediile punctelor de lucru judeţene ale Loteriei Române. Revendicarea premiilor se poate face în termen de 30 de zile de la data extragerii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel