De ce ne îmbolnăvim de cancer, explicațiile unui oncolog: ce rol are zahărul și aditivii alimentari

Adisa Codruț / 03 noi 2020 / 14:13
Celule
Celule

Un oncolog turc a explicat de ce ne îmbolnăvim de cancer. El a vorbit și despre importanța zahărului în alimentație.

Medicul oncolog a explicat care sunt alimentele care duc la cancer și care ar trebui evitate cât de mult putem. „Cancerul este cauzat în proporție de 90% de factorii de mediu. Restul de 10% sunt factorii genetici. Dintre factorii de mediu, pe primul loc este fumatul, apoi condițiile de viață, obezitatea și produsele aditivate. Dacă renunțăm la fumat, dacă avem grijă de mâncăm și dacă nu trăim în orașe poluate, avem mari șanse să nu ne îmbolnăvim de cancer niciodată”, a spus Prof. Dr. Duygu Derin la Antena 3.

Zahărul și produsele aditivate, cele mai nocive

Medicul a mai arătat că cele mai nocive sunt produsele aditivate și cele îndulcite cu zahăr. „Chiar dacă nu avem un procent clar stabilit, considerăm că produsele alimentare reprezintă o cauză de 30%.  În ceea ce privește produsele alimentare, putem spune că printre aditivi se numără nitrații care prelungesc viața produselor. În corp există nitrați, așa cum am spus, și nitriți. Nitrații se transformă în nitriți, devenind cancerigeni. 
„În produsele alimentare există mulți aditivi. Dacă vă uitați pe cutia produselor o să vedeți că printre ingrediente sunt scrise, cu litere mici, aditivi de tipul “E22 – E122”. Toate acestea prelungesc viața alimentelor, însă au efecte secundare care provoacă cancerul. 
Dulciurile provoacă obezitate și astfel duc și la cancer. În special duc la cancer de colon, cancer la sân, dar, de fapt, toate cancerele asociate cu obezitatea au drept cauză, mai mult sau mai puțin, aceste substanțe. 
Consumul de produse rafinate e foarte comun în zilele noastre. Și asta poate duce la cancer. Trebuie evitate toate dulciurile.
Investigațiile medicale sunt foarte importante. Salvează viața. Investigațiile pentru cancerul la sân trebuie să înceapă după 40 de ani iar pentru cancerul de colon după 50 de ani. Dacă începeți din timp investigațiile, pacientul se vindecă complet. Dacă întârziați, pacientul moare. Foarte important” a mai spus medicul. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy