De ce ne îngrășăm după ce am ținut o dietă. Dr. Șerban Damian: Nu au învățat nimic. Kilogramele apar

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
dieta - FOTO: Freepik@prostock-studio
dieta - FOTO: Freepik@prostock-studio

Majoritatea celor care am urmat o dietă am avut surpriza neplăcută ca după o perioadă să revenim la kilogramele de dinainte. Ei bine, dr. Șerban Damian, ne-a explicat de ce se întâmplă acest lucru.

Mulți dintre noi ajungem la kilogramele de dinainte după ce am ținut o dietă. Multe diete restrictive determină pierderea în greutate rapidă, dar adesea această pierdere de greutate este dificil de menținut pe termen lung.

După încheierea dietei, mulți oameni revin la obiceiurile alimentare anterioare și recâștigă greutatea pierdută, ceea ce poate duce la un ciclu repetitiv de pierdere și îngrășare, numit efect yo-yo.

Care este cea mai mare greșeală pe care o facem după ce ținem o dietă

Dr. Șerban Damian, medic nutriționist, a explicat, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola care este, de fapt, greșeala pe care o facem după ce am urmat o dietă.

Vezi și: Greșeala uriașă pe care o facem când bem apă. Care este modalitatea corectă de a ne hidrata

“Cei mai mulți oameni nu învață nimic din diete. Scad în greutate și sunt fericiți că pe cântar a scăzut numărul, dar nu au învățat cum să își controleze greutatea ca să rămână la acele kilograme. Apoi, kilogramele apar.

Nu trebuie să ne gândim la frumusețe și cum să arătăm bine în costum de baie, ci și la riscurile care există și sunt asociate cu excesul ponderal”,  a explicat dr. Șerban Damian, medic nutriționist, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.

În plus, după ce termină o dietă restrictivă, unele persoane se simt private și pot experimenta o creștere a poftelor alimentare sau a dorinței de a mânca alimente bogate în calorii, grăsimi sau zahăr. Această recompensare alimentară poate duce la consumul excesiv de alimente și, implicit, la îngrășare.

Dietele restrictive pot fi stresante pentru corp și minte. După încheierea dietei, unele persoane pot simți o eliberare și pot folosi mâncarea ca pe un mijloc de a face față stresului sau anxietății, ceea ce poate duce la consumul excesiv de alimente și la creșterea în greutate.

Vezi și: Urzicile pot preveni creșterea prostatei și reduce tensiunea arterială. Ce spun studiile despre celelalte beneficii

Mai mult decât atât, o dietă strictă poate duce la reducerea ratei metabolice, deoarece corpul își ajustează nivelul de ardere a caloriilor pentru a se adapta la un aport caloric mai mic. Atunci când revenim la obiceiurile alimentare normale, metabolismul încetinit poate face ca organismul să acumuleze mai multe calorii decât arde, ceea ce duce la îngrășare.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel