De ce pentru unele persoane meningococii pot fi fatali

DCMedical Team / 08 dec 2020 / 22:41
Bacterii
Bacterii

Anumite mutații în ARN, susțin cercetători de la Institutul Karolinka din Suedia, explică de ce unii oameni se îmbolnăvesc sau mor din cauza bacteriei Neisseria meningitidis, o bacterie obișnuită.

Cercetătorii de la Institutul Karolinska din Suedia au aflat de ce unii oameni se îmbolnăvesc grav sau mor din cauza unei bacterii obișnuite care n-are niciun efect asupra majorității oamenilor. Ei au asociat, pentru prima dată, mutațiile ARN din cadrul bacteriei Neisseria meningitidis de boala meningococică invazivă.

”Am constatat că mutațiile ARN necodificate din cadrul bacteriei N. meningitidis sunt aproape de două ori mai susceptibile de a fi asociate cu boli meningococice grave, o infecție mai puțin frecventă, dar care poate duce la deces”, spune Edmund Loh, profesor asistent la Departamentul de Microbiologie de la Institutul Karolinska. N. meningitidis este o bacterie care se găsește adesea în nasul a 10-15% din populația umană. În general, bacteriile nu provoacă nicio boală. Cu toate acestea, atunci când se întâmplă, oamenii se pot îmbolnăvi foarte repede și pot muri în câteva ore dacă nu sunt tratați, potrivit unui comunicat al Institutului Karolinska.

În acest studiu, cercetătorii leagă molecula de ARN necodificatoare, termosenzorul de ARN sau RNAT, din bacteria Neisseria meningitidis la progresia bolii meningococice invazive. Este pentru prima dată când o moleculă de ARN necodificatoare dintr-o bacterie este legată de progresia unei boli la om.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy