De ce să adaugi folie de aluminiu în încălțăminte. Trucul care te scapă de o problemă într-o singură noapte

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
de ce sa adaugi fol
de ce sa adaugi fol

De ce să adaugi folie de aluminiu în încălțăminte. Într-o sigură noapte te scapă de o problemă deranjantă.

De ce să adaugi folie de aluminiu în încălțăminte. Nu aruncați folia de aluminiu ușor folosită - există atât de multe utilizări pentru folia de aluminiu în afara bucătăriei. Păstrați acest tezaur multifuncțional la îndemână și veți avea întotdeauna o soluție rapidă pentru mai multe activități.

De la apariția sa ca supererou în bucătărie la începutul anilor 1900, folia de aluminiu a depășit rolul său tradițional în bucătărie și a devenit un multitasking inovator în casă. Deoarece este reutilizabilă, flexibilă și durabilă, folia de aluminiu este instrumentul de bază pentru tot felul de sarcini: pictură, ascuțirea foarfecelor, chiar și îmbunătățirea eficienței radiatoarelor.

Acest element de bază în gospodărie poate, de asemenea, să facă călcatul mai ușor, acționând ca o suprafață reflectorizantă pentru căldură și, într-o situație de criză, poate servi ca un mic tunel. Data viitoare când veți fi pe cale să aruncați o bucată de folie de aluminiu puțin folosită, puneți-o în uz în camera de spălat sau păstrați-o pentru una dintre aceste scopuri utile.

Eliminați electricitatea statică de pe haine

Nu există nimic mai rău decât să mergi la serviciu cu hainele tale preferate lipite între ele ca niște magnete. Din fericire, cu puțină folie de aluminiu, puteți scăpa de electricitatea statică. Pentru a face acest lucru, luați o bucată de folie de aluminiu plană și frecați-o pe haine. De asemenea, puteți încerca să preveniți electricitatea statică aruncând trei sau mai multe bile de aluminiu în uscător cu hainele pentru a ajuta la eliminarea cât mai mult posibil a electricității statice, potrivit Bob Vila.

Vezi și: Secretele cristalizării mierii. Ce se întâmplă dacă o consumi așa și cum îți afectează sănătatea

Călcați două părți deodată

Introduceți o foaie de folie sub husa mesei de călcat astfel încât să reflecte căldura de la fierul de călcat. Acest lucru vă permite să călcați ambele părți ale hainei deodată și reduce timpul de călcare aproape la jumătate.

Absorbiți mirosurile neplăcute din pantofi

Dacă aveți câteva perechi de adidași mirositori, folia de aluminiu vă poate ajuta. Rupeți trei bucăți de folie pentru fiecare pantof și rulați-le în formă de biluțe. Asigurați-vă că adidașii sunt uscați, introduceți bilele de folie în fiecare pantof și lăsați-le peste noapte. Folia va absorbi mirosurile neplăcute și, spre deosebire de pudre sau spray-uri, nu va lăsa nicio urmă sau murdărie în urmă.

Vezi și: Trei plante care elimină condensul. Absorb excesul de umiditate, purifică aerul și îmbunătățesc calitatea somnului

Folia de aluminiu poate ajuta la absorbirea mirosurilor neplăcute din pantofi. Acest efect se datorează faptului că folia de aluminiu are proprietăți absorbante, iar atunci când este pliată în bile și introdusă în pantofi, aceasta poate absorbi parțial mirosurile. De asemenea, folia de aluminiu nu lasă reziduuri sau murdărie în urmă, ceea ce este un avantaj în comparație cu unele produse pentru absorbția mirosurilor.

Folia de aluminiu ar trebui să ajute la absorbția mirosurilor neplăcute din pantofi. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont că acesta este un tratament temporar și că mirosurile pot reveni în timp. Pentru rezultate mai durabile în controlul mirosurilor, asigurați-vă că mențineți pantofii curați și uscați în mod regulat și puteți folosi și alte metode, cum ar fi folosirea de produse specializate pentru eliminarea mirosurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel