Secretele cristalizării mierii. Ce se întâmplă dacă o consumi așa și cum îți afectează sănătatea
De ce se cristalizează mierea. Ce proprietăți se schimbă. Iată ce ar trebui să faci dacă mierea din borcan s-a cristalizat.
De ce se cristalizează mierea. Mierea cristalizează din cauza conținutului său de zahăr. Mierea naturală este compusă în principal din două tipuri de zaharuri: glucoză și fructoză, iar proporția acestor zaharuri variază în funcție de tipul de nectar și procesul de producție al albinelor.
Cristalizarea mierii are loc atunci când zahărurile din miere se solidifică și formează cristale. Acest proces este influențat de mai mulți factori, inclusiv temperatura, proporția de glucoză și fructoză din miere și prezența altor substanțe, cum ar fi particulele de polen sau ceara de albine.
Dar dacă acest lucru se întâmplă destul de repede după achiziționarea mierii, s-ar putea să nu fie un semn rău deloc. Nu este nevoie să o arunci! Mierea de înaltă calitate, crudă, tinde să cristalizeze mai repede decât alte tipuri de miere mai stabile pe raft.
De ce cristalizează mierea
Mierea este compusă în principal din zahăr și apă. Cu toate acestea, în miere există în general mai mult zahăr decât apă, și în timp, zahărul se poate ”precipita”, adică poate crea cristale care devin separate de amestecul uniform și moale pe care îl ai în minte când te gândești la miere.
Cum poți preveni cristalizarea mierii
Nu este necesar să vă îngrijorați dacă mierea dumneavoastră începe să cristalizeze! Nu există nimic dăunător în cristale, și nu este un semn că mierea s-a ”stricat”. De fapt, acest lucru poate însemna că consumați miere crudă, care poate conține polen și ceară de albine pe care mierea procesată le-ar putea filtra.
Mierea crudă poate oferi unele beneficii suplimentare pentru sănătate. Kelly Morrow, MS, RDN, FAND, un dietetician înregistrat și afiliat clinic al Centrului Osher pentru Medicină Integrativă de la Universitatea Washington, explică faptul că, dacă mierea este locală (conține alergeni locali), aceasta poate ajuta la reducerea alergiilor.
”Mierea conține polen, care, dacă este consumat în timp, poate ajuta la antrenarea sistemului imunitar să-l tolereze”, spune Morrow, potrivit USA Today.
Ce să faci dacă mierea s-a cristalizat
Cu toate acestea, unii oameni s-ar putea să nu-i placă textura mierii cristalizate, dar există un remediu. Pentru a inversa reacția de precipitație (ceea ce a creat cristalele), veți dori să creșteți temperatura. Puteți pune borcanul de miere într-o cantitate mică de apă caldă și să amestecați ușor până când mierea devine din nou moale.
Ce se întâmplă dacă mănânci miere cristalizată
Mierea cristalizată este doar o altă formă a unui lucru bun: mierea. Mierea este asociată cu multe beneficii pentru sănătate. Mayo Clinic listează unele dintre beneficiile potențiale ale mierii:
Antioxidanții din miere pot fi asociați cu un risc redus de boli cardiovasculare. Dovezile sugerează că mierea ar putea ajuta la ameliorarea afecțiunilor tractului gastro-intestinal, cum ar fi diareea asociată cu gastroenterita.
Mierea ar putea fi, de asemenea, eficientă în cadrul terapiei de rehidratare orală, deoarece persoanele cu diaree pot deveni ușor deshidratate.
S-ar putea să fie bună pentru creierul tău! Studiile sugerează că mierea poate oferi beneficii antidepresive, anticonvulsive și anti-anxietate. Unele studii au sugerat chiar că mierea poate ajuta la prevenirea problemelor de memorie.
Utilizarea topică a mierii de calitate medicală a fost demonstrată că promovează vindecarea rănilor, în special în arsuri. Deci, în concluzie, mierea cristalizată este încă un produs benefic pentru sănătate și nu trebuie să vă faceți griji dacă se întâmplă acest lucru.
-
-
Vitamina D și K2: cum să le iei corect pentru oase și inimă sănătoasă02.12.2025, 21:48
-
-
Durerea cronică crește semnificativ riscul hipertensiunii arteriale02.12.2025, 18:12
-
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Sucul de morcov și ghimbir: 5 motive uimitoare să îl bei mai des
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
