Secretele cristalizării mierii. Ce se întâmplă dacă o consumi așa și cum îți afectează sănătatea

De ce se cristalizează mierea. Ce proprietăți se schimbă. Iată ce ar trebui să faci dacă mierea din borcan s-a cristalizat.
De ce se cristalizează mierea. Mierea cristalizează din cauza conținutului său de zahăr. Mierea naturală este compusă în principal din două tipuri de zaharuri: glucoză și fructoză, iar proporția acestor zaharuri variază în funcție de tipul de nectar și procesul de producție al albinelor.
Cristalizarea mierii are loc atunci când zahărurile din miere se solidifică și formează cristale. Acest proces este influențat de mai mulți factori, inclusiv temperatura, proporția de glucoză și fructoză din miere și prezența altor substanțe, cum ar fi particulele de polen sau ceara de albine.
Dar dacă acest lucru se întâmplă destul de repede după achiziționarea mierii, s-ar putea să nu fie un semn rău deloc. Nu este nevoie să o arunci! Mierea de înaltă calitate, crudă, tinde să cristalizeze mai repede decât alte tipuri de miere mai stabile pe raft.
De ce cristalizează mierea
Mierea este compusă în principal din zahăr și apă. Cu toate acestea, în miere există în general mai mult zahăr decât apă, și în timp, zahărul se poate ”precipita”, adică poate crea cristale care devin separate de amestecul uniform și moale pe care îl ai în minte când te gândești la miere.
Cum poți preveni cristalizarea mierii
Nu este necesar să vă îngrijorați dacă mierea dumneavoastră începe să cristalizeze! Nu există nimic dăunător în cristale, și nu este un semn că mierea s-a ”stricat”. De fapt, acest lucru poate însemna că consumați miere crudă, care poate conține polen și ceară de albine pe care mierea procesată le-ar putea filtra.
Mierea crudă poate oferi unele beneficii suplimentare pentru sănătate. Kelly Morrow, MS, RDN, FAND, un dietetician înregistrat și afiliat clinic al Centrului Osher pentru Medicină Integrativă de la Universitatea Washington, explică faptul că, dacă mierea este locală (conține alergeni locali), aceasta poate ajuta la reducerea alergiilor.
”Mierea conține polen, care, dacă este consumat în timp, poate ajuta la antrenarea sistemului imunitar să-l tolereze”, spune Morrow, potrivit USA Today.
Ce să faci dacă mierea s-a cristalizat
Cu toate acestea, unii oameni s-ar putea să nu-i placă textura mierii cristalizate, dar există un remediu. Pentru a inversa reacția de precipitație (ceea ce a creat cristalele), veți dori să creșteți temperatura. Puteți pune borcanul de miere într-o cantitate mică de apă caldă și să amestecați ușor până când mierea devine din nou moale.
Ce se întâmplă dacă mănânci miere cristalizată
Mierea cristalizată este doar o altă formă a unui lucru bun: mierea. Mierea este asociată cu multe beneficii pentru sănătate. Mayo Clinic listează unele dintre beneficiile potențiale ale mierii:
Antioxidanții din miere pot fi asociați cu un risc redus de boli cardiovasculare. Dovezile sugerează că mierea ar putea ajuta la ameliorarea afecțiunilor tractului gastro-intestinal, cum ar fi diareea asociată cu gastroenterita.
Mierea ar putea fi, de asemenea, eficientă în cadrul terapiei de rehidratare orală, deoarece persoanele cu diaree pot deveni ușor deshidratate.
S-ar putea să fie bună pentru creierul tău! Studiile sugerează că mierea poate oferi beneficii antidepresive, anticonvulsive și anti-anxietate. Unele studii au sugerat chiar că mierea poate ajuta la prevenirea problemelor de memorie.
Utilizarea topică a mierii de calitate medicală a fost demonstrată că promovează vindecarea rănilor, în special în arsuri. Deci, în concluzie, mierea cristalizată este încă un produs benefic pentru sănătate și nu trebuie să vă faceți griji dacă se întâmplă acest lucru.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Băutura care arde grăsimea și crește imunitatea. Cele 3 ingrediente care fac minuni. Mario Popescu: E un imuno booster
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Câte zile poți mânca din ouăle fierte de Paște. Medicul Doru Negru: Niciodată nu țin mai mult de atât. Ouăle fierte tari sunt indigeste
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.