De ce să dormi cu o pernă între picioare. Ce nu ai știut până acum. Cum te ajută

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
perna - FOTO: Freepik@pixel-shot.com
perna - FOTO: [email protected]

De ce să dormi cu o pernă între picioare. Cum te ajută acest truc.

Cum să dormi cu o pernă între picioare. Cum să dormi corect pe pernă. Un expert în somn dezvăluie felul în care trebuie să dormim pentru  avea un somn odihnitor.

Este important să iei în considerare poziția în care dormi atunci când te întinzi în pat și, potrivit unui expert în somn, nu folosim pernele la potențialul lor maxim.

Se pare că cei care trăiesc până la vârsta de 80 de ani își petrec cel puțin 26 de ani din viață dormind, așa că, având în vedere atâta timp petrecut în pat, este foarte important să optăm pentru cea mai bună poziție de dormit.

Vezi și: Medicamentele esențiale vs. tratamentele inovative. Adrian Pană: Pot să fac mai mult bine cu un medicament extrem de ieftin într-un stadiu inițial de boală

Cum să folosim perna corect

Se pare că dacă ai folosit perna doar pentru a-ți odihni capul în timp ce ațipești, ai făcut-o greșit. Un expert în somn i-a îndemnat pe oameni să încerce să folosească o pernă suplimentară între picioare, care poate oferi o serie întreagă de alte beneficii.

Potrivit experților în somn de la Happy Beds, dormitul cu o pernă între picioare poate reduce durerile de spate, poate preveni crampele musculare, poate îmbunătăți circulația sângelui și multe altele.

Atunci când dormi, mușchii spatelui încep să se relaxeze și să se vindece în timp, așa că este incredibil de important să te gândești la postura ta atunci când dormi.

Având în vedere că 23% din populația lumii suferă de dureri cronice de spate, ceea ce poate îngreuna somnul, schimbarea acestui singur lucru ar putea ajuta masiv.

Rex Isap, expert în somn și CEO la Happy Beds, explică faptul că ”în momentul în care ne urcăm în pat, adoptăm o poziție preferată de dormit fără să ne gândim prea mult la ea; nu ne dăm seama că ceea ce percepem ca fiind confortabil ne face de fapt mai mult rău decât bine”, potrivit Mirror.

Vezi și: Românii, bolnavi din cauza comodității. Pană: Nu vor să meargă mai mult de 20 de km de casă, nu vor să piardă mai mult de 30 de minute la examinare

Durerile de spate, asociate cu dormitul greșit

Dacă suferiți de dureri de spate, dormitul cu o pernă între picioare poate fi benefic. Acest lucru poate ajuta la menținerea unei alinieri corecte a coloanei vertebrale și poate reduce presiunea exercitată asupra spatelui inferior. Astfel, poate exista o reducere a durerii și o îmbunătățire a confortului în timpul somnului.

”Nealinierea în timpul somnului este o problemă importantă, care afectează corpul nostru prin faptul că pune presiune asupra coloanei vertebrale. Folosim pernele în fiecare zi pentru a ne odihni capul în timpul somnului, dar ar trebui să le folosim mai mult, deoarece au și alte beneficii pentru somnul nostru.

Plasarea unei perne între picioare sau genunchi poate favoriza o postură mai bună pentru a oferi un somn mai odihnitor, susținând mușchii și alinierea în corp”, a mai spus expertul în somn.

De asemenea, atenuează presiunea asupra zonei lombare și a șoldurilor și ameliorează tensiunea musculară, ceea ce îi poate ajuta pe cei care suferă adesea de dureri în timp ce încearcă să doarmă.

Dormitul cu o pernă între spate vă oferă o poziție de somn ”dreaptă”, care ajută, de asemenea, digestia și vă menține coloana vertebrală aliniată cu gâtul.

Dormitul cu o pernă între picioare ajută la menținerea unei poziții corecte a coloanei vertebrale. Atunci când stăm întinși pe o parte, șoldurile și genunchii pot fi într-o poziție inegală, ceea ce poate provoca o deviere a coloanei vertebrale. Plasarea unei perne între picioare poate ajuta la menținerea alinierii corecte a coloanei vertebrale și poate reduce stresul exercitat asupra acesteia.

Vezi și: Investițiile în Sănătate, haotice. Pană: Au fost luate fără absolut nicio gândire strategică. Ne-am trezit cu cel mai performant mamograf într-un spital orășenesc. Nu îl regăsești la București

Perna, efect asupra sforăitului

Pentru cei care se luptă cu sforăitul, merită, de asemenea, să încerce, deoarece dormitul pe o parte vă poate deschide căile respiratorii. Dacă v-ați trezit vreodată cu furnicături, picioare amorțite, crampe sau furnicături în jurul degetelor de la picioare, sunt șanse ca acest lucru să fie din cauza unei circulații deficitare.

Prin utilizarea unei perne între picioare, este posibil să se elibereze presiunea asupra vaselor de sânge și să se îmbunătățească circulația. Acest lucru poate fi util pentru persoanele care au probleme de circulație sau care resimt senzația de amorțeală în picioare în timpul somnului.

Acest lucru poate fi cauzat de presiunea asupra venei cave (o venă majoră care transportă sângele către inimă și spate). Plasarea unei perne între picioare ar putea ajuta la facilitarea circulației sângelui.

Dormitul cu o pernă între picioare este, de asemenea, ideal pentru femeile însărcinate, care ar putea avea dificultăți în a se simți confortabil.

”Pentru femeile însărcinate, aceasta este o modalitate excelentă de a se simți mai confortabil în timpul nopții și de a permite un somn mai puțin agitat în această perioadă”, a mai spus Rex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel