De ce să îți pui cartof crud pe față. Efecte uimitoare în doar câteva minute

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
De ce să îți pui cartof crud pe față. Efecte uimitoare în doar câteva minute - Foto: Freepick @newfabrika
De ce să îți pui cartof crud pe față. Efecte uimitoare în doar câteva minute - Foto: Freepick @newfabrika

De ce să îți pui cartof crud pe față. De sărbători, femeile își doresc să fie frumoase, prin urmare orice ajutor este binevenit.

Iată câteva măști de față, pe care le poți face în casă și cu care vei scăpa de cearcăne rapid. În plus, aceste măști vor șterge și câțiva ani de pe chip. Ce ai spune dacă te vei răsfăța, adesea, cu o mască de față naturistă, perfectă pentru ten în sezonul rece?

Fie că ai ten uscat, ridat, cu pete, cu cearcăne pronunțate sau cu multe coșuri, masca de față cu cartofi face minuni.

Cartoful este întrebuințat în produse cosmetice, naturale făcute în casă, datorită compoziției sale chimice, respectiv a numeroaselor substanțe utile pentru piele.

În cartof, dar mai ales în coaja lui, se găsesc proteine speciale, care activează procesul de regenerare a celulelor epidermice și care ajută la vindecarea rănilor, a fisurilor și a cicatricilor provocate de acnee. Bogat în microelemente, vitamina C şi amidon, cartoful oferă posibilitatea de a întineri pielea cu cheltuieli minime şi cu rezultate maxime.

Oțetul de mere este un aliat pentru sănătatea părului. Cum îl poți folosi

Masca de față cu cartofi cruzi pentru înlăturarea cearcănelor. Cel mai bun remediu pentru îndepărtarea cearcănelor este masca de castraveți sau de cartofi. Pentru a scăpa rapid de cearcăne procedează astfel: aplică pe zona din jurul ochilor o compresă îmbibată cu suc de castraveți sau cartofi proaspăt stors și lasă-o să acționeze peste noapte, iar efectul va fi absolut uimitor.

Masca pentru ten luminos. Un cartof fiert în coajă se curăță şi se pisează bine. O lingură de piure se amestecă cu o lingură de brânză de vaci sau lapte prins, câte o linguriță de ulei de măsline sau de migdale şi glicerină farmaceutică. Dacă masca este prea subțire, se adaugă puțin amidon, făină de orez sau de ovăz.

Amestecul se încălzeşte pe baie de aburi sau pe calorifer şi se întinde pe pielea uşor umezită de pe față, gât şi decolteu. După 15-20 de minute masca se spală cu apă caldă, urmată de apă rece. Procedura se face o dată la 3-4 zile, timp de 4-6 săptămâni.

Frunzele de dafin sunt un cocktail de vitamine pentru păr. Cum se prepară tratamentul minune

Masca antirid. Se amestecă câte o lingură de piure din cartofi cu o lingură de piure de fasole şi o lingură de lapte cald. Masca fierbinte se întinde pe față, se acoperă cu un prosop şi se lasă 15-20 de minute. Dacă pielea este uscată, masca se spală cu un şervețel de în înmuiat în lapte încălzit la 45 de grade, iar de pe pielea grasă se înlătura cu apă fiartă şi răcită. Fața se unge cu o crema hidratantă. Pielea devine fină, netedă, dispar sau se previn ridurile mici.

Mască pentru pielea îmbătrânită a feţei şi a mâinilor. Se pisează 3 cartofi fierți, se amestecă cu 3 linguri suc de mandarine proaspăt stors, un gălbenuş de ou crud şi o lingură de lapte. Masca se întinde pe față şi pe mâini, se acoperă cu o folie alimentară (pentru palme se pot folosi mănuşi de cauciuc) şi se lasă timp de 15-20 minute. Masca se spală apoi cu un ceai cald, preparat din cantități egale de mentă şi flori de tei.

 

Secretul tinereții eterne a chinezoaicelor: câteva trucuri eficiente

Secretul tinereții eterne a chinezoaicelor constă în utilizarea zilnică a unor trucuri, care pot fi ușor folosite și de femeile occidentale.

Înțelepciunea femeilor din China antică a fost transmisă din generație în generație, prin urmare, nu este ciudat că femeile din China sunt foarte atente la aspectul lor. Acestea fac tot posibilul pentru a arăta frumoase, tinere și sănătoase.

Cărbunele activ, beneficii pentru ten. Cum trebuie să îl folosești

Astăzi veți afla cum reușesc chinezoaicele să rămână tinere pentru totdeauna. În China antică, se credea că pielea albă este semnul unei femei bogate. Prin urmare, cei care doreau să fie considerați oamenii de rang înalt încercau să evite soarele. 

Chinezoaicele acordă multă atenție pielii lor, de aceea nu consumă cafea și ciocolată,  preferând lichidele albe și ceaiul. De asemenea, chinezoaicele consumă multe legume și fructe, verdețuri, leguminoase, brânză și respectă zilele de detoxifiere.

Vitamina C și retinolul, elementele cheie ale pielii sănătoase. Dermatolog: Blochează intrarea elementelor chimice agresive

Chinezoaicele exclud zahărul din dieta lor, deoarece carbohidrații provocă obezitate și erupții cutanate. Deoarece pielea albă pură este atuul femeilor chineze, ele sunt gata să facă orice pentru a rămâne așa. Interesant este că majoritatea cofetarilor locali s-au apucat deja de a face deserturi fără zahăr.

Femeile occidentale luptă împotriva ridurilor cu colagen și Botox. Dar chinezii susțin că există o modalitate mai eficientă și gratuită pentru a scăpa de riduri. Pentru asta trebuie să menții o liniște sufletească deplină. Starea internă afectează direct aspectul fizic. Cu cât îți faci mai multe griji, cu atât ești mai nervos, cu atât aspectul fizic se înrăutățește. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel