De ce să pui Aspirină pe hainele ALBE. Trucul genial și sănătos

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
De ce sa pui Aspirina pe hainele albe - Foto: Freepick @wayhomestudio
De ce sa pui Aspirina pe hainele albe - Foto: Freepick @wayhomestudio

Cum îți albești rufele în mod natural, acasă. Cum prepari soluția pe bază de Aspirină.

Hainele albe ne dau mari bătăi de cap și știm cu toții cât de greu sunt de înreținut și de curățat atunci când le murdărim puțin. Deodorantele sunt cele care le afectează cel mai mult, pentru că în timp hainele ajung să se îngălbenească din cauza lor.

În plus, cu cât le spălăm mai des, cu atât riscul de scămoșare sau deteriorare a țesăturii este mai mare, iar culoarea nu rămâne aceeași. 

Sigur, magazinele sunt pline de detergenți compuși din substanțe chimice care fac pata să dispară imediat. De aceea, gospodinele au descoperit un truc eficient și natural pentru eliminarea petelor, totul cu doar un ingredient pe care-l găsim cu toții la farmacie. 

"Pătrunjelul NU ajută!" Medicii, AVERTISMENT ferm: Homeopatele, statul la soare, mașinile scumpe, acatistele NU ajută!

Este vorba de Aspirină, care are efecte neașteptate asupra hainelor și mai ales asupra hainelor albe.

De ce este bună aspirina?

Aspirina conține un compus, adică un acid destul de slab, acidul salicilic, care din punct de vedere medical ajută la ameliorarea durerii, a febrei sau inflamațiilor.

Chiar dacă e vorba despre un "acid", trebuie să știi că Aspirina este prietenoasă cu pielea și că nu este nicio problemă dacă intră în contact cu mâinile tale. 

Cum prepari soluția pe bază de Aspirină pentru haine albe

 

Ai nevoie de:

- 6 pastile de Aspirină

- 5 litri de apă

Aspirina de zdrobește pe o foaie de hârtie și apoi se dizolvă în cei cinci litri de apă.

Amestecul trebuie preparat într-un lighean sau recipient suficient de mare.

Ulterios, se pun hainele în această soluție și se lasă peste noapte sau cel puțin 8 ore. La finalul acestui interval, spală hainele fie manual, fie la mașina de spălat, la programul obișnuit.

Dacă ai mai multe rufe, poți dubla cantitatile de mai sus.

Aspirina te ajută și în cazul în care petele sunt mai vechi, dure, întărite și greu se scos. Pentru acest tip de pete, trebuie să zdrobești pastilele de Aspirină și să le amesteci cu puțină apă până când se transformă într-o pastă. Ulterior, pasta se aplică pe pată și se lasă la acționat câteva ore. După care, haina se bagă la spălat la programul obișnuit.

Mai există și a treia metodă de utilizare a Aspirinei, pe care o poți adăuga direct în mașina de spălat. 

Cum vopsești OUĂLE de Paște cu OREZ. De ce e bine să le FIERBI în apă cu SARE

Ei bine, pentru asta, ai nevoie de 10 pastile pe care trebuie să le zdrobești puțin înainte de a le băga în mașină. Poți adăuga pulberea fie în cuva specială pentru detergent, fie direct în tambur. Poți dizolva pastilele în putină apă înainte de a le adăuga, pentru a te asigura că se dizolvă cum trebuie, potrivit cumsa.ro.

 

Medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu: Nu luați aspirină înainte și după vaccinare

 

Medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu îi avertizează pe oameni că recomandarea privind un tratament cu aspirină pentru a preîntâmpina apariția cheagurilor de sânge după vaccinare este falsă și periculoasă.

„Nu există (și nici nu avea cum să existe) vreo dovadă că pre-tratamentul cu aspirina poate preveni cheagurile induse de vaccin. Din acest motiv + riscurile hemoragice, administrarea de aspirina înainte de vaccinare nu este recomandată în reglementările actuale legate de vaccinare”, a explicat medicul Gabriel Tatu-Chițoiu.

Concluzia este că recomandarea privind aspirina este nu numai falsă, dar și periculoasă. Pe scurt: nu luați aspirina înainte / după vaccinare. Nu ajută cu nimic ba mai mult va poate face rău, precizează medicul Gabriel Tatu-Chițoiu, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel