De ce să pui câteva frunze de eucalipt în baie. Beneficii nenumărate pentru sănătate

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
Duș
Duș

Frunzele de eucalipt (puse în baie) par să aibă efecte terapeutice împotriva stresului, durerii și a unor simptome respiratorii. 

Eucaliptul este cunoscut pentru proprietățile sale medicinale, variind de la remedii naturale la aromoterapie, pentru a reduce stresul. Pentru a te bucura de aceste proprietăți, spre exemplu, așază câteva frunze de eucalipt în baie. Aburul din baie activează uleiurile conținute de eucalipt, benefice pentru sănătate:

1. Au un efect relaxant

Mirosul de eucalipt pare să reducă stresul. De fapt, un studiu realizat de medicina complementară și alternativă indică faptul că eucaliptolul, o substanță prezentă în această plantă, ar putea ajuta la reducerea anxietății. 

2. Ajută la reducerea simptomelor de răceală

De ani de zile, eucaliptul a fost folosit împotriva gripei și îmbunătățirea problemelor respiratorii. Potrivit cercetărilor publicate în Cough Journal, eucaliptolul, cunoscut și sub numele de cineol, ar fi responsabil pentru deținerea acestor proprietăți. În special, compușii săi volatili reduc congestia la pacienții cu probleme respiratorii. În plus, calmează tusea, în doar 4 zile de utilizare. Cu toate acestea, este doar un adjuvant, nu un tratament în sine.

3. Ajută la ameliorarea sinuzitei

Sinuzita este o afecțiune comună, ce se poate trata cu analgezice fără prescripție medicală sau cu proceduri chirurgicale. Cu toate acestea, dacă simptomele nu necesită cele enumerate mai sus, poți apela la beneficiile eucaliptului. Potrivit unei publicații a Acta Otorhinolaryngologica Italica, proprietățile sale antiinflamatoare, antiseptice și decongestionante sunt utile împotriva simptomelor acestei afecțiuni.

4. Fac minuni pentru piele

Transpirația, machiajul și poluarea mediului pot afecta grav pielea, care își poate pierde strălucirea naturală. Frunzele de eucalipt hidratează pielea prin dilatarea porilor și îndepărtarea celulelor moarte. În ceea ce privește eucaliptul, un studiu din Jurnalul Internațional de Științe Cosmetice sugerează că această plantă crește producția de ceramide, lipide esențiale pentru o piele sănătoasă.

5. Ajută la atenuarea durerii

Pe lângă proprietățile sale decongestionante și antiinflamatoare, eucaliptul pare să calmeze durerea. Acest lucru este indicat de un studiu clinic realizat de medicina complementară și alternativă bazată pe dovezi, în care planta a fost utilă pentru pacienții cu dureri, supuși unei operații de înlocuire a genunchiului. 

Deși utilizarea eucaliptului la duș nu are efecte adverse asupra sănătății, este important să îl păstrezi departe de apă. Acest lucru se datorează faptului că poate fi iritant la contactul cu pielea și ochii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel