De ce să speli fructele și legumele cu bicarbonat de sodiu și lămâie. Motivul este incredibil

Deși găsim alimente la tot pasul, devine complicat să mâncăm corect și sănătos. Produsele ecologice nu sunt întotdeauna accesibile tuturor, având în vedere prețul lor ridicat. În schimb, găsim pe piață și în supermarketuri fructe și legume pline cu pesticide dăunătoare sănătății. 

Pesticidele sunt substanțe chimice pe care fermierii le folosesc pentru a-și proteja culturile de dăunători. Doar că aceste pesticide pot provoca efecte secundare semnificative atât asupra sănătății umane, cât și asupra mediului.

Pericolul potențial al pesticidelor

Aceste substanțe chimice se găsesc peste tot, în aer, pe fructele și legumele noastre, chiar și în dulapurile noastre, sub formă de substanțe fitosanitare. Din păcate, nu putem spune că sunt banale, deoarece au un impact semnificativ asupra sănătății noastre. Mai mult, riscurile sunt la fel de importante pentru producători, ca și pentru consumatori, așa cum declară Francetvinfo. Astfel, potrivit oamenilor de știință, aceste pesticide care se găsesc pe fructe și legume ne pot intoxica sau perturba sistemul endocrin. Astăzi, oamenii de știință recunosc că pesticidele sunt un factor de risc pentru anumite tipuri de cancer.

Cum ne putem proteja de pesticide?

Pentru a mânca sănătos, este de la sine înțeles că ar trebui să ne concentrăm mai întâi pe fructe și legume, în special pe cele cu frunze verzi. În plus, este important să optăm pentru produsele proaspete gătite acasă.

Cu toate acestea, dacă nu consumăm produse bio, este posibil să scăpăm de substanțele chimice și bacteriile de pe fructe și legume datorită ingredientelor naturale găsite în bucătăriile noastre; acestea sunt bicarbonatul de sodiu și lămâia.

Bicarbonatul, antibacterian și antipesticid

Un studiu a arătat că înmuierea fructelor și legumelor în apă cu bicarbonat de sodiu, timp de aproximativ 20 de minute, ar elimina reziduurile de pesticide. Așa cum un alt studiu a reușit să demonstreze eficacitatea bicarbonatului de sodiu în reducerea creșterii bacteriene și a agenților patogeni.

Lămâia este un antimicrobian eficient

Lămâia este un citric a cărui particularitate este de a inhiba creșterea bacteriilor precum S. aureus, E.faecalis și Salmonella, potrivit unui studiu. Se crede că acidul citric din sucurile de lămâie are o activitate antibacteriană eficientă.

Toate aceste cercetări sugerează că este esențial să avem la îndemână aceste ingrediente, pentru a contracara bacteriile și pesticidele care ne amenință alimentele.

Cum se procedează?

Într-un lighean, pune apă și echivalentul a două linguri de bicarbonat de sodiu și suc de lămâie. Lasă fructele și legumele în această apă timp de 20 de minute. Ai grijă să îndepărtezi frunzele lor, deoarece stochează cele mai multe bacterii și pesticide.

După acest timp, clătește alimentele cu apă din abundență. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel