De ce să speli fructele și legumele cu bicarbonat de sodiu și lămâie. Motivul este incredibil
Deși găsim alimente la tot pasul, devine complicat să mâncăm corect și sănătos. Produsele ecologice nu sunt întotdeauna accesibile tuturor, având în vedere prețul lor ridicat. În schimb, găsim pe piață...
Pesticidele sunt substanțe chimice pe care fermierii le folosesc pentru a-și proteja culturile de dăunători. Doar că aceste pesticide pot provoca efecte secundare semnificative atât asupra sănătății umane, cât și asupra mediului.
Pericolul potențial al pesticidelor
Aceste substanțe chimice se găsesc peste tot, în aer, pe fructele și legumele noastre, chiar și în dulapurile noastre, sub formă de substanțe fitosanitare. Din păcate, nu putem spune că sunt banale, deoarece au un impact semnificativ asupra sănătății noastre. Mai mult, riscurile sunt la fel de importante pentru producători, ca și pentru consumatori, așa cum declară Francetvinfo. Astfel, potrivit oamenilor de știință, aceste pesticide care se găsesc pe fructe și legume ne pot intoxica sau perturba sistemul endocrin. Astăzi, oamenii de știință recunosc că pesticidele sunt un factor de risc pentru anumite tipuri de cancer.
Cum ne putem proteja de pesticide?
Pentru a mânca sănătos, este de la sine înțeles că ar trebui să ne concentrăm mai întâi pe fructe și legume, în special pe cele cu frunze verzi. În plus, este important să optăm pentru produsele proaspete gătite acasă.
Cu toate acestea, dacă nu consumăm produse bio, este posibil să scăpăm de substanțele chimice și bacteriile de pe fructe și legume datorită ingredientelor naturale găsite în bucătăriile noastre; acestea sunt bicarbonatul de sodiu și lămâia.
Bicarbonatul, antibacterian și antipesticid
Un studiu a arătat că înmuierea fructelor și legumelor în apă cu bicarbonat de sodiu, timp de aproximativ 20 de minute, ar elimina reziduurile de pesticide. Așa cum un alt studiu a reușit să demonstreze eficacitatea bicarbonatului de sodiu în reducerea creșterii bacteriene și a agenților patogeni.
Lămâia este un antimicrobian eficient
Lămâia este un citric a cărui particularitate este de a inhiba creșterea bacteriilor precum S. aureus, E.faecalis și Salmonella, potrivit unui studiu. Se crede că acidul citric din sucurile de lămâie are o activitate antibacteriană eficientă.
Toate aceste cercetări sugerează că este esențial să avem la îndemână aceste ingrediente, pentru a contracara bacteriile și pesticidele care ne amenință alimentele.
Cum se procedează?
Într-un lighean, pune apă și echivalentul a două linguri de bicarbonat de sodiu și suc de lămâie. Lasă fructele și legumele în această apă timp de 20 de minute. Ai grijă să îndepărtezi frunzele lor, deoarece stochează cele mai multe bacterii și pesticide.
După acest timp, clătește alimentele cu apă din abundență.
-
De ce te dor ochii? Cauze, semne de alarmă și când să mergi la medic11.11.2025, 23:04
-
-
Care e diferența dintre dermatită și eczemă11.11.2025, 20:27
-
-
Adevărul despre cât de des ar trebui să vă spălați părul. Un dermatolog rupe tăcerea: Faceți asta și o să vedeți rezultatul
Adevărul despre cât de des ar trebui să vă spălați părul. Cum trebuie întreținut între spălări.
3 semne că ai fața îmbătrânită. Trucul simplu care șterge ridurile adânci. Greșeala pe care o faci zilnic
Soluția naturală care îți colorează părul în nuanțe calde, fără chimicale și fără daune
Cum să îți vopsești părul cu plante. Așa îți schimbi culoarea părului, simplu și rapid
Pielea, afectată de schimările de temperatură. Trucurile dermatologilor pentru un ten perfect
De ce să nu te speli pe cap cu 2–3 zile înainte de vopsire. Sfaturi pentru o culoare perfectă și un scalp sănătos
Apa micelară - trebuie clătită sau nu? Adevărul dermatologilor. Ai folosit-o greșit până acum!
Dermatologii avertizează! Adevărul despre apa micelară. Trebuie clătită sau nu? Cum îți distrugi pielea fără să-ți dai seama.
De ce ți se rup unghiile. 2 boli ascunse sub acest simptom. Vitamina care îți lipsește
De ce să îți pui orez cald pe mâini. Trucul genial pe care îl vei iubi. Rezultatele apar imediat
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
Scapă de mâinile uscate peste noapte. Soluția simplă e deja în casă
12 motive pentru care ar trebui să faci un duș fierbinte. Impactul major asupra întregului organism
Acestea sunt cele 12 motive pentru care ar trebui să faci un duș fierbinte
Cum să-ți repari o unghie ruptă. Ai nevoie de un pliculeț de ceai
EXCLUSIV Obiectul din bucătărie care te scapă de celulită: Credeți-mă, rezultatele sunt foarte bune! Stimulează circulația
Cât de des ar trebui să te speli pe față? Dermatologii dezvăluie greșeala pe care o facem
Ce să pui în WC ca să miroasă frumos mereu. Ai ingredientul în bucătărie. Multe femei adoră acest truc
Ai barbă? S-ar putea să ai mai multă mizerie și mai mulți microbi decât un câine!
Adevărul șocant despre barbă: este mai murdară decât o toaletă publică? Uite ce au descoperit cercetătorii!
Conservanți cancerigeni, identificați în produse de îngrijire personală
Acest produs pe care îl folosim zilnic poate duce la cancer. Medicii trag un semnal de alarmă.
Ce este botulismul, "boala care paralizează nervii". Ce se poate întâmpla dacă vrei botox ieftin
Mulți oameni abia acum descoperă că folosesc greșit deodorantul. Cum se aplică, de fapt, corect
Mulți oameni abia acum descoperă că folosesc greșit deodorantul. Cum se aplică, de fapt, corect.
Ce ar trebui să știți despre deodorantul "pentru tot corpul". Adevărul despre acest deodorant nou apărut
Ce ar trebui să știți despre deodorantul "pentru tot corpul", conform experților. Este o soluție necesară sau o tendință de marketing?
De ce să-ți pui coajă de banană pe față timp de 7 zile
Cât de des ar trebui să îți speli lenjeria de pat pe timpul iernii. Temperatura la care trebuie spălate
Cât de des ar trebui să îți speli lenjeria de pat pe timpul iernii. Temperatura la care trebuie spălate.
Uscarea hainelor în casă îți distruge plămânii. Greșeala pe care o faci iarna. Asta șterge mucegaiul
De ce uscarea hainelor în interior vă poate pune sănătatea în pericol. Lucrul care reduce riscul de formare a mucegaiului.
