Deficiența de Vitamina D. Ce boli poate provoca

Dureri de cap
Dureri de cap

Vitamina D are un rol important în funcționarea corectă a sistemului imunitar. Care sunt însă riscurile pentru sănătate, în cazul unei deficiențe?

Avem două tipuri de sisteme imunitare: cel cu care ne-am născut și adaptivul (cunoscut și sub numele de dobândit), care evoluează în timp, pe măsură ce este expus la diverși agenți patogeni. Sistemul imunitar dobândit este cel care va lupta împotriva infecțiilor bacteriene și virale, potrivit experților.


Specialiștii atrag atenția asupra faptului că, în cazul unei deficiențe de vitamina D, sistemul imunitar dobândit ar putea avea de suferit. De fapt, deficiența de vitamina D este legată de un risc mai mare de boli autoimune cronice, inclusiv scleroza multiplă, diabet de tip 1 și boala Crohn.


Persoanele care trăiesc în zone în care lumina soarelui nu este predominantă pe tot parcursul anului - au niveluri mai mici de vitamina D și un risc crescut pentru boli infecțioase și pentru mai multe boli cronice, inclusiv boli autoimune, unele tipuri de cancer, boli de inimă, schizofrenie și tip 2 diabet,potrivit unui studiu din ianuarie 2013, publicat în jurnalul medical Dermato-Endocrinologie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel