Demența și boala Alzheimer, diferențe și asemănări: care este PRIMUL SEMN al bolii ALZHEIMER

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
 Demență, boala Alzheimer
Demență, boala Alzheimer

Demența și boala Alzheimer sunt adesea asociate, dar puțini se gândesc ce este diferit la cele două afecțiuni. Practic, boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență. Iată care este primul semn al bolii Alzheimer:

Demența poate apărea la 1 din 5 persoane. În prezent, aproximativ 50 de milioane de persoane trăiesc cu această tulburare cerebrală în întreaga lume. Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență. Cifrele arată că aproximativ 70% din toate persoanele cu demență suferă de Alzheimer.

Iată care sunt principalele diferențe între aceste boli:

Principala diferență între demență și Alzheimer este că demența este un termen general pentru simptome precum memoria afectată și gândirea care interferează cu viața de zi cu zi. Boala Alzheimer este o formă specifică de demență.

Alte tipuri de demență includ demența vasculară, demența cu corpi Lewy, demența frontotemporală, boala Parkinson și boala Huntington.

Motivul pentru care auzim adesea despre boala Alzheimer nu este doar pentru că este cea mai comună formă de demență, ci și pentru că știința din spatele Alzheimer este cea mai avansată în comparație cu alte tipuri de demență.

Simptome frecvente

Pierderea cheilor și uitarea locului în care ați parcat mașina sunt probleme de bază de memorie. De unde știi când este depășită linia către demență sau Alzheimer? Potrivit Asociației Alzheimer, două dintre următoarele elemente trebuie să fie „compromise semnificativ”:

Memorie slabă

Comunicare și dificultăți de limbaj

Dificultăți de concentrare și atenție

Raționament și judecată defecte

Percepție vizuală afectată

Simptomele Alzheimer:

Când vine vorba de boala Alzheimer, cei afectați uită informațiile noi mai repede. Nu sunt acele mici hick-up-uri de memorie, în care nu-ți poți aminti numele vărului tău secund și îți amintești brusc mai târziu - este normal.

Cercetările publicate în Journal of Alzheimer Disease indică faptul că problemele legate de utilizarea unei hărți poate fi unul dintre primele semne de avertizare ale Alzheimer și este unul dintre semnele de avertizare de care trebuie să fii atent.

Posibile tratamente pentru demență și Alzheimer

Nu există, practic, terapii aprobate de FDA pentru demență. Există un singur medicament aprobat pentru demența Parkinson. Cu toate acestea, există patru medicamente care vizează în mod specific Alzheimer. Și, deși aceste medicamente nu blochează progresia bolii sau vindecă boala, ele pot ajuta la gestionarea simptomelor. Pacienții indică faptul că aceste medicamente pot ajuta timp de șase până la nouă luni, dar mulți continuă să le folosească mult timp, deoarece ajută la simptome comportamentale, cum ar fi agitația și agresivitatea. Când pacienții încetează să mai ia medicamentele, simptomele psihologice se pot agrava. În ceea ce privește alte tipuri de demență, schimbările stilului de viață pot fi cea mai bună opțiune. Tratamentul pentru demența vasculară depinde de a face lucruri sănătoase pentru vasele de sânge și inima: cum ar fi scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului și controlul diabetului.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel