Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă: NU se închid spitalele publice sau private, nici ambulatoriile de specialitate

Șefa ATI a fost numită director general
Șefa ATI a fost numită director general

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că niciun spital public sau privat şi niciun ambulatoriu de specialitate nu se va închide pe perioada stării de urgență, restricţii fiind doar în ceea ce privește consultațiile și alte activități medicale care nu reprezintă urgențe.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a făcut o serie de pecizări legate de situația unităților medicale pe perioada stării de urgență.

"Având în vedere numeroasele solicitări ale pacienților și cadrelor medicale referitoare la aplicarea art. 1 din Ordinul Comandantului Acțiunii, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 74553/07.04.2020, facem următoarele precizări :

Prevederile art. 1 se referă la asistența spitalicească acordată în unitățile publice sau private precum și la asistența medicală ambulatorie de specialitate acordată în structurilor ambulatorii definite la art. 135 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Interdicțiile prevăzute art. 1 nu sunt aplicabile în mod absolut și automat ci pe baza analizei medicului curant de specialitate, care să justifice:

- necesitatea internării pacienților, pentru asistența spitalicească acordată în spitalele publice și private sau

- necesitatea realizării consultațiilor sau a tratamentelor în ambulatoriu, în unitățile publice sau private care acordă asistență medicală ambulatorie.

Spre exemplu, Articolul 1 nu se aplică pacientelor însărcinate sau persoanelor care necesită tratament oncologic și care au nevoie de controale periodice ambulatorii obligatorii pentru monitorizare și investigații, și care beneficiază în continuare de asistență medicală, indiferent de sistemul public sau privat ales.

În concluzie:
NU se închid spitalele publice sau private, nici ambulatoriile de specialitate ale spitalelor sau cabinetele medicale de specialitate, ci se suspendă acele activități medicale, consulturi sau tratamente care nu sunt obligatorii și care pot fi reprogramate. Decizia amânării este luată pe baza analizei medicului curant de specialitate. Pentru fiecare pacient internat în spital sau consultat în ambulatoriu va trebui să existe o documentație medicală care să justifice, în mod obiectiv, necesitatea realizării actului medical, atât în cadrul unităților spitalicești cu internare. cât și în cazul structurilor ambulatorii", au scris reprezentanții Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel