Depunerile de calciu: când pot sugera un posibil cancer

Angela Sabău / 21 sep 2019 / 23:00

Depunerile de calciu se pot acumula oriunde în corp. Atunci când se formează în sân, poate să sugereze un posibil cancer, însă atunci când se formează la prostată, depunerile nu cresc riscul de cancer.

Depunerile de calciu pot apărea oriunde în corp; cu toate acestea, ele apar adesea acolo unde a existat o vătămare, infecție sau inflamație, potrivit specialiștilor de la Harvard Medical School.

Depunerile de calciu pot fi observate și în cazul unor tipuri de cancer. Când depunerile de calciu apar în sân pe o mamografie sau în plămâni pe o radiografie toracică, modelul lor ajută radiologul să interpreteze rezultatele. Anumite tipare sugerează un posibil cancer.

Depozitele de calciu la prostată

Depozitele de calciu din prostată se găsesc adesea în timpul unei ecografii rectale efectuate din alte motive. Uneori pot fi văzute pe o radiografie a pelvisului.

Vestea bună este că depozitele, indiferent de model, nu cresc riscul de cancer de prostată. Însă prezența lor nu exclude posibilitatea apariției cancerului.

Un PSA crescut, un nodul de prostată resimțit în timpul unui examen rectal sau alte anomalii la o ecografie de prostată vor determina necesitatea unei evaluări suplimentare și o posibilă biopsie.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy