Detergentul de vase, dezinfectant mai bun decât clorul? Opinia medicului toxicolog Radu Țincu

Adisa Codruț / 03 apr 2020 / 20:31
EXCLUSIV
Spălatul vaselor    Foto: pixabay.com
Spălatul vaselor Foto: pixabay.com

Unii specialiști susțin că detergentul de vase dezinfectează și "ucide" coronavirusul. Cât de eficient este și dacă e mai bun decât clorul am aflat de la un toxicolog.

COVID-19, dezinfectant, clor. Medicul toxicolog Radu Țincu a declarat, pentru DC Medical, că detergentul de vase este eficient și distruge noul coronavirus, dar "este inferior clorului".

"Detergentul de vase are aceeași structură ca și săpunul și, cu atât mai mult, are aceste proprietăți tensioactive mai pronunțate pentru că spălăm vasele care sunt pline de grăsime. Cu cât un detergent sau un săpun elimină mai bine grăsimea, cu atât el este mai eficient împotriva coronavirusului pentru că-i destructurează structurile din perete", declară medicul toxicolog Radu Țincu.

Potrivit acestuia, detergentul de vase poate fi folosit pentru dezinfectarea unor suprafețe precum gresie, parchet, chiar și pentru mobilă din lemn sau materiale plastice.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy