EXCLUSIV Dieta anti-cancer: 3 alimente pe care pacienții cu cancer NU ar trebuie să le mai mănânce

Alimentele pe care pacienții cu cancer nu ar trebui să le mai mănânce. Informația pe care nu a spus-o nimeni până acum, dezvăluită pentru DC Medical.
Cancerul nu afectează doar celulele organismului, ci și echilibrul delicat al florei intestinale.
Studii recente au demonstrat că, în boala canceroasă, mai ales în cancerul de colon, mucoasa intestinului gros poate fi acoperită de un biofilm format din bacterii patogene.
Aceste bacterii au fost identificate la toți pacienții analizați, potrivit medicului Sanda Crețoiu, care a explicat în emisiunea Academia de Sănătate de ce acest fenomen complică tratamentul și cât de esențială devine dieta în astfel de cazuri.
"Există studii științifice care arată și demonstrează că în boala canceroasă, indiferent de localizare, dar mai ales în cancerul de colon, se formează la nivel mucoasei intestinului gros bio-film din bacterii patogene. Și s-a dovedit că la toți pacienții la care s-a recoltat și la care s-a făcut analiză existau acele bacterii prezente.
Este foarte greu să corectezi un astfel de pacient, dar este foarte importantă și dieta unui pacient care are cancer", a declarat medicul Sanda Crețoiu, în exclusivitate pentru DC Medical, în emisiunea Academia de Sănătate.
Dieta anti-cancer. Alimentele pe care pacienții cu cancer nu ar trebui să le mai mănânce
Studii medicale arată că pacienții oncologici care urmează perioade de post pe durata chimioterapiei au rezultate net superioare în reducerea tumorilor.
"Există intervenții nutriționale care se fac asupra pacienților care urmează tratamente chimioterapice și s-a dovedit că postul este urmat de rezultate mai bune ale chimioterapiei.
Deci, pe perioada cât pacientul urmează chimioterapie, este indicat - și se face o pregătire anume înainte de intrarea în chimioterapie - ca pacientul bea doar lichide.
Inclusiv în timpul tratamentului chimioterapic pacientul bea lichide, iar rezultatele obținute asupra dimensiunilor tumorii la loturile de pacienți care au urmat acest fasting sau post este net superior pacienților care nu au urmat acest post și au obținut o dietă normală.
Pentru că mulți medici recomandă "trebuie să mâncați ca înainte ca să vă reveniți", dar acest lucru nu știu cât de bine face pacientului.
Există o tendință mondială care ne arată că în foarte multe clinici din SUA în special, dar s-a început și în Europa, să se recomande la pacientul oncologic o terapie bazată predominant pe plante.
Oricum 80% din dieta noastră ar trebui să fie bazată pe plante, atât în sindromul metabolic, diabetul zaharat cât și în alte afecțiuni cardiovasculare, dar acest lucru e foarte benefic pentru pacientul oncologic.
Trecutul meu de biolog molecular m-a făcut să cercetez foarte mult asupra acestui subiect și se arată că celulele canceroase proliferează mai puțin sau deloc dacă le lipsesc anumiți aminoacizi cum ar fi metionina și cisteina.
Ori acești doi aminoacizi se găsesc predominant în produsele animale, în carne în general, în carnea roșie și în ou. Ar fi de evitat aceste alimente la pacientul oncologic", a mai spus medicul Sanda Crețoiu.
Vezi declarația dând click pe imaginea de mai sus
-
COVID-19 revine în România. Medicii, semnal de alarmă02.09.2025, 15:51
-
-
Tulburările mintale reduc speranța de viață cu până la 20 de ani02.09.2025, 12:32
-
Metforminul schimbă nivelul de cupru, fier și zinc din sânge02.09.2025, 11:14
-